fbpx
spot_img

Božićna donacija Princeze Katarine

Beograd, 6. januar 2020. – Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Katarina na Badnji dan posetila je Dom za decu bez roditeljskog staranja u Ustaničkoj 19, Univerzitetsku dečju kliniku i dečije odeljenje Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije.

Tom prilikom Princeza Katarina je zajedno sa g-đom Donom Sekulić, potpredsednicom humanitarne organizacije Lajflajn Čikago, obišla renovirane i opremljene sobe u Domu za decu bez roditeljskog staranja u Ustaničkoj 19 i deci uručile božićne paketiće.

Deca u Domu u Ustaničkoj 19, dobila su potpuno novu kompjutersku sobu sa 6 kompjutera i 3 printera, renovirane su i opremljene 2 dnevne i 8 dečijih soba, a donirano je i 6 frižidera. Donacija vredna 27,000 dolara, obezbeđena je uz pomoć humanitarne organizacije Lajflajn Čikago, čiji je Princeza Katarina pokrovitelj, a sredstva su donirana od strane g-đe Margaret Mek Karten i Pitsburškog komiteta. Ovom prilikom, deca u Domu dobila su igračke, garderobu i obuću, donaciju obezbeđenu od strane Stare crkve Svetog Vaskrsenja iz Čikaga.

G. Zoran Milačić, direktor Centra za odojčad, decu i omladinu, kao i celokupno osoblje zahvalilo se Princezi Katarini i donatorima na ukazanoj pomoći.

Princeza je svoje božićno darivanje nastavila u Univerzitetskoj dečjoj klinici, gde je pored igračaka koje je obezbedila kancelarija Lajflajn Čikago, dostavila i donaciju dr. Mire Ajrons u vrednosti od 1,600 dolara, koja se sastoji od kompjutera, medicinskih knjiga i Vista lampe.

„Kad postoji volja, postoji i način. Kada radimo zajedno, postoje i rezultati. Mi radimo za našu decu i njihovu bolju svakodnevnicu i budućnosti”, rekla je Princeza Katarina.

Princeza Katarina poklonima je takođe obradovala i decu na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.