fbpx
spot_img

Božović: Temelj i stub pravoslavlja i svetosavlja u Crnoj Gori je sačuvan

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović pozdravio je potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

„Veliki dan za Crnu Goru i njenu vjeru, slobodu i čast. Živjela Crna Gora i Srbija i njihovo vječno i bratsko prijateljstvo. Živjela SPC i srpski narod gdje god da živi“, napisao je Božović na Twitteru.

On je dodao i da je temelj i stub pravoslavlja i svetosavlja u Crnoj Gori je sačuvan.

„Hvala ti Gospode velika su djela tvoja. Danas se raduju duše predaka naših koji su čuvali zublju i luču srpske pećaršije i koji su očuvali oganj pravoslavni i nama ga donijeli, raduju se duše svih vladika i mitropolita, mitropolije crnogorske i primorske i našega potonjeg mitropolita Amfilohija. Temelj i stub pravoslavlja i svetosavlja u Crnoj Gori je sačuvan. Živjela SPC, Srbija i Crna Gora i njihovo vječno bratstvo i prijateljstvo“, dodao je Božović.

Izvor:  adria.tv

Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.