fbpx
spot_img

Dan knjige u Baru

Povodom obilježavanja Svjetskog dana knjige i autorskih prava, međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika “Nekazano” iz Bara pridružilo se Kulturnom centru Bar i Narodnoj  biblioteci i čitaonici “Ivo Vučković” na manifestaciji namijenjenu  svim profilima poštovalaca knjige, sa ciljem da i na ovaj način doprinesu podsticanju, naročito  mladih naraštaja na čitanje i njihovom  širokom  obrazovanju.

U vremenu od 17.00 do 19.00 ispred Dvorca Kralja Nikole, na omiljenom barskom šetalištu postavili su štand sa knjigama iz svog izdavaštva i svojih članova, kao i svojih prijatelja.

Štand su dobili od Društva maslinara a zahvaljujući TO Bar.

Po simboličnoj cijeni od 1Evra po naslovu približili su knjigu barskim čitaocima, kao i turistima Grada Bara.

U pomenutoj akciji prodali su tridesetak  a poklonili su oko pedesetak  kniiga.

“Nekazano” se od prošle godine bavi izdavaštvom i za godinu dana rada objavili su četrnaest knjiga.

Od toga je jedan roman, dvije su stručne knjige iz oblasti ekonomije, jedna knjigu priča i deset knjiga poezije.

Na radost šetača barskim šetalištem pored mora članovi i prijatelji udruženja “Nekazano” govorili su  svoje pjesme i priče i potpisivali svoje knjige.

Gosti stvaralaca Bara (Svetozara Đurišića, Labuda N. Lončara, Mladena Babovića, Nevena Milakovića, Aleksandra Jovanovića, Srđana Lekovića, Srđana Bajića, Božidara Draškovića, Ranka Vujačića, Senke Rastoder, Nataše Lečić, Željane Popović i Žarka Marovića) bili su i pjesnici iz Podgorice – Ilija Vuković, Milojka Jovović i Pavle Bandović, kao i pjesnik iz Risna- Goran Radičević.

 

U 20.00 pjesnici i prijatelji “Nekazanog” uključili su se u čitanje svojih djela u prostorijama Doma kulture Bar, koje je potrajalo do kasno u noć.

 

Milenko Miško Jovanović

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.