fbpx
spot_img

Dečija priredba u Kadinoj Luci

Foto: novakdjokovicfoundation.org
Foto: novakdjokovicfoundation.org

Dečija priredba u Kadinoj Luci okupila je mališane iz Školice života i njihove roditelje sa željom da kroz osmišljen program prikažu šta su sve naučili tokom protekle godine.

Prostrano dvorište Osnovne škole „Sava Kerković“ u Kadinoj Luci, u kojoj je otvorena prva Školica života, bilo je tokom juna 2014. godine mesto susreta dece i njihovih roditelja. Učesnici organizovane priredbe bili su učenici osnovnih škola koje se nalaze u sastavu opštine Ljig, kako iz ovog mesta tako i iz dva okolna sela, Slavkovice i još jednog, malo neobičnog imena – Ba. Ovo je bila prilika da deca koja pohađaju Školicu života i njihovi malo stariji vršnjaci, osnovci, na ovoj priredbi prikažu šta su sve naučili na radionicama plesa i glume tokom protekle godine.

Foto: novakdjokovicfoundation.org
Foto: novakdjokovicfoundation.org

Znatiželja i iščekivanje bili su tim veći što je ovaj događaj prvobitno bio zakazan za maj, ali je usled obilnih padavina u tom periodu otkazan.

Priredba je otpočela dramatizacijom priče „Izgubljena cipelica“, a zatim su usledile raznovrsne plesne tačke u kojima su deca takođe pokazala izuzetnu nadarenost. U razigranoj atmosferi pred sam kraj planiranog programa, u pozitivnoj energiji i zabavi ujedinili su se svi zajedno, oko ukupno četrdeset predškolaca i osnovaca, roditelji i ostali gosti.

Bilo je vidljivo koliko su deca osnažena i sa puno samopouzdanja nastupila pred prilično brojnom publikom koja su se tog dana okupila u dvorištu Školice života u Kadinoj Luci. Buran aplauz i srećna lica dece i roditelja najbolje svedoče o zadovoljstvu i doživljaju uspeha.

Bila je ovo prilika i da se obeleži kraj školske godine, ali to nikako nije značilo i kraj jedne ovakve manifestacije, naprotiv. Ideja je da se ovakvi susreti nastave i narednih godina, kao i da deca iz okolnih sela opštine Ljig dobiju priliku da se oprobaju u drami i plesu i drugim oblastima umetnosti.

 

Foto: novakdjokovicfoundation.org
Foto: novakdjokovicfoundation.org

Školica života u Kadinoj Luci otvorena je i za druge zamisli i predloge, njeni organizatori priželjkuju da ona postane i mesto susretanja budućih naučnika, istraživača, prirodnjaka… Dobrodošle su sve ideje i svi koji bi svoja znanja i veštine želeli da podele sa predškolcima.

Izvor: novakdjokovicfoundation.org

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.