fbpx
spot_img

Dešava se i najboljima

Foto: fizikapress.wordpress.com
Foto: fizikapress.wordpress.com

Neće. Neće, pa neće. Ma neće! Možeš da se trudiš koliko hoćeš, da želiš najviše što se može, u to da utkaš i nadu i samopouzdanje. Da iskreno veruješ. Da tačno vidiš, znaš i osetiš to unapred. Ali, neće. Neće, pa neće.

Nema toga ko je malo iskusniji u ovozemaljskom životu, a da mu nije došao taj dan bar jednom, da oseti taj neobičan, smetajući, domino efekat. Kada kola u jednom trenutku krenu nizbrdo, nekada se mogu zaustaviti, a nekada ne. To kada neće, šta god radio, ne možeš ih zaustaviti i svaki potez je osuđen na neuspeh. Obično se tada čovek zapita šta uraditi u takvom trenutku.

Pa, recept poseban i ne postoji. Vredi pokušavati, boriti se, truditi se. Dati sve od sebe. Sebe bodriti i hrabriti, biti bodren i hrabren, čitini što je do čoveka, do ljudi. Ako ni to u takvom danu, situaciji, ne pomogne da se zaustavi niz domina koje se ruše, da se ne zausteve kola koja putuju nizbrodo, pa onda treba shvatiti da, jednostavno, neke stvari u potpunosti i ne zavise u tom trenutku od onoga koji pokušava sve.

Neko bi rekao da je to loša sreća, peh, baksuz, loš dan…i svašta nešto….Neko bi, jednostavno, narodski opsovao, jednom ili više puta. Neko kiselo osmehivao, neko plakao..Jer tada obično izgleda žalosno, mada da ne izgleda žalosno, nekada bi i bilo smešno. To su takve situacije, to su takvi dani. To je tako.

I zato, nastaviti svoj put, svoje bivstvovanje i delovanje pravom stazom. Neuspeh jednoga dana, jedne prilike, jedne životne situacije ostaviti iza sebe. Što pre – to bolje.

Budućnost dolazi, a sa njom i nove prilike i nove šanse. Za neiskorišćenima ne treba žaliti ako si učinio sve u tom trenutku, jer jednostavno – to se dešava i najboljima.

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.