fbpx
spot_img

Dečja nedelja u Gornjem Milanovcu

Dečja nedelja u Gornjem Milanovcu

Gornji Milanovac se i ove godine pridružuje obeležavanju “Dečje nedelje“ koja će, od 5. do 11.oktobra u brojnim gradovima Srbije biti ispunjena mnogobrojnim zabavnim, sportskim i edukativnim sadržajima.
– Cilj obeležavanja “Dečje nedelje“ je da se najširoj društvenoj zajednici skrene pažnja na decu i mlade, na poštovanje njihovih prava, da se čuju njihovi problemi, ali i afirmišu njihove kreativne sposobnosti i aktivizam, kaže Dragan Arsić, direktor Kulturnog centra.
Ove godine posebna pažnja je usmerena osnaživanju porodice i ostvarivanju prava svakog deteta da odrasta u porodičnom okruženju. Zato je i slogan manifestacije
“PODRŠKA PORODICI – NAJBOLjA PODRŠKA DECI!”

Decja_nedelja
Program obeležavanja “Dečje nedelje“ u Gornjem Milanovcu zvanično će započeti u četvrtak, 1. oktobra od 18:30 sati u Likovnoj galeriji Kulturnog cemtra, gde će biti predstavljena izložba odabranih radova na temu reciklaža. Reč je o eko-izložbi koju su tokom godine realizovali mališani, njihovi roditelji i vaspitači PU “Sunce”. Biće to prilika da se na jednom mestu vide: ormarići izrađeni od kutija šibica, kućice za lutke od kartona, makete gradova, kao i egzotične i domaće životinje izrađene od plastike, kartona drveta ili nekog drugog materijala za reciklažu.
U ponedeljak, 5. oktobra od 17:30 sati Kulturni centar, organizuje “Oktobarski zabavnik”, radionicu u okviru koje će mladi umetnici, polaznici likovne radionice “In Gogh” vodenim i suvim tehnikama stvarati svoja nova umetnička dela. „Oktobarskim zabavnikom”, Ingogovci će zvanično obeležiti početak rada u novoj školskoj godini.
Obeležavanje Dečje nedelje u Gornjem Milanovcu, u organizaciji Kulturnog centra , upotpuniće predstava “Deca ne izlaze iz mode” (7. Oktobar, Norveška kuća), kao i projkecije odabranih animiranih i dečjih filmova sa festivala “Kratka forma (7. i 8. Oktobar, Moderna galerija).

Prethodni tekstPisao, disao – pala mi misao
Sledeći tekstTačka
KULTURNI CENTAR GORNjI MILANOVAC
KULTURNI CENTAR GORNjI MILANOVAC
Ustanova za kulturu, umetnost i vanškolsko obrazovanje