fbpx
spot_img

Đoković najbolji na Balkanu, Jovana peta

Novak Đoković je sedmi put proglašen za najboljeg sportistu na Balkanu. Rezultate glasanja objavila je Bugarska novinska agencija.

Srbin je u godini na izmaku osvojio tri gren slem titule i postao rekorder po broju provedenih nedelja na čelu ATP liste.

Fotografija: Getty Images

Osvojio je 83 poena u glasanju. Najbolji na Balkanskom poluostrvu bio je pet puta uzastopno od 2011. do 2015., kao i 2019. godine.

Drugo mesto pripalo je grčkom košarkašu Janisu Adetokumbu, koji je predvodio Milvoki Bakse do titule u NBA šampionatu. Treći je bio još jedan Grk Militiadis Tentoglu, osvajač zlatne olimpijske medalje u skoku udalj.

Od srpskih predstavnika na petom mestu liste je završila karatistkinja Jovana Preković, olimpijska, svetska i evropska prvakinja. Četvrta je bila Distrija Krasnići, olimpijska šampionka u džudou.

REUTERS/Annegret Hilse

Od šestog do desetog mesta plasirani su: Bugarka Ivet Goranova (karate), Bugarka Biljana Dudova (rvanje), Hrvati Martin i Valent Sinković (veslanje), Turčin Mete Gazoz (streličarstvo) i Rumunke Nikoleta Bodnar i Simona Radis (veslanje).

Pravo glasa imale su nacionalne novinske agencije iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Severne Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Turske i Srbije.

Bonus video: Himna sportista i navijača – Ti svoj put znaš!

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.