fbpx
spot_img

Dobri rezultati učenika OŠ “Radoje Domanović” iz Kragujevca na okružnom takmičenju iz matematike

Na nedavno završenom okružnom takmičenju iz matematike učenici Osnovne škole „Radoje Domanović“ iz Kragujevca postigli su odlične rezultate.


Takmičenje je održano u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji 25. aprila, a rezultati ukazuju da su učenici dobro savladali gradivo u predhodnom periodu, iako su nastavu pratili preko internet platforme zbog kovida 19.

Inače, u cilju energetske efikasnosti Kabinet za matematiku u ovoj školi je potpuno završen, a dobri uslovi rada i posvećenost učenika i profesora uslovili su i dobre rezultate na ovom takmičenju.

Osnovne škole najpre organizuju školsko takmičenje iz matematike.

Potom, najuspešniji matematičari predstavljaju svoju školu na opštinskom takmičenju, a najbolji među njima odlaze na okružno takmičenje na kome učestrvuju osnovci iz Kragujevca i opština Šumadijskog upravnog okruga.

Na Okružnom takmičenju koje je nedavno održano u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, učenici četvrtog razreda osvojili dva prva mesta.

U školu „Radoje Domanović“ stigle su i dve treće nagrade, petaci su osvojili tri nagrade, a učenici sedmog i osmog razreda dobili su pohvale.

U matematičkom kabinetu škole „Radoje Domanović“ predaje 4 profesora matematike.

Kabinet je nedavno potpuno renoviran.

U cilju energetske efikasnosti zamenjeni su prozori, postavljena je led rasveta i sada je prostor idealan za učenje i rad.

Ipak, profesori matematike navode da su ponosni na rezultate svojih učenika koji su, uprkos tome što su u prethodnom periodu nastavu pratili onlajn, ostvarili dobar uspeh.

Učenici i nastavnici škole ponosni su i na rezultate koje su ostvarili i na opštinskom takmičenju iz ovog predmeta.

Takmičenje je za mlađe razrede održano u Osnovnoj školi „21. oktobar“, a za starije osnovce u školi „Dragiša Mihailović“.

Uspeh na opštinskom takmičenju bio je podstrek za okružno, a dobri rezultati nisu izostali.

Inače, probni završni test iz matematike je bio težak, navode u ovoj školi, uz najavu da će sve nedostatke i nedoumice koje su uočili na probnom testu otkloniti tokom temeljnih priprema za završni test u junu.

Izveštava novinarka RTK Katarina Mirović.

Izvor: rtk.co.rs

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.