fbpx
spot_img

Elena Antonijević: Na kraju staze duge četiri godine

 

Foto: Martina Špoljarić

Da li mi je teško? Ne znam! Znam da mi je 1.septembar 2013. godine obogatio život. Tog dana sam krenula put staze duge četiri godine.

Na početku nove životne staze koja se zove osnovno obrazovanje bila mi je potpuno nepoznata. Pomalo sam je se i plašila. Verujem da su se tako osećali I moji drugari. Staza je bila i nepoznata i nepregledna, puna uspona i padova. Trebalo jje savladati je i popeti se stepenik po stepenik. Prvi stepenik bio je pun neizvesnosti. Ipak učiteljica Dragana I učitelj Zoran su nam pružili svoje ruke i sa osmehom na licu pokazali put ka cilju. Učili su nas kako ćemo lakše shvatiti I naučiti nove lekcije, sve što nam je bilo nepoznato. Nikada neću zaboraviti da su nas učiteljica I učitelj naučili Ii mnogo životnih lekcija . Učili su nas drugarstvu , učili da budemo dobri ljudi. Na polovini ove staze ostao je učitelj da nas vodi do cilja. Znam to je tek prvi cilj koji u životu postižemo. To je tek jedna staza koju prelazimo . Na ovoj stazi pečet su ostavili moji dragi drugari, učiteljica i učitelj koje ćemo uvek pamtiti . Učitelj i jeste pored roditelja osoba koja detetu raskrči put i utaba životnu stazu kako bi lakše koračalo. Nije učitelju uvek bilo lako sa nama. Mi smo samo deca koja znaju da budu nestašna ali I  dobra. Na ovom četvrtom stepeniku , na kraju staze pomalo strepimo šta nas čeka dalje. Trenutno se osećam kao da mi je neko skinuo zaštitni oklop koji me je štitio ove četiri godine ali isto tako čujem neki glas koji mi govori ,,Možeš ti to, samo napred !” Ne mogu se zaboraviti događaji , likovi, iskustva I drugari sa ove staze duge četiri godine. Znam uspećemo svi ! Novom stazom ćemo sigurnije koračati jer nam je učitelj dao vetar u leđa. Svi isčekujemo vrh, a zapravo tek sada kreće naš put , na kome ćemo sresti još mnogo ljudi i  saputnika .

Imam želju da svima vama koji ste bili moji saputnici kažem HVALA. Hvala na tome što sam imala kartu za celokupno putovanje. Hvala svima vama koje neću zaboraviti.

Autor: Elena Antonijević

Odeljenje IV/1

Učitelj: Zoran Todorović

OŠ “Radoje Domanović” Kragujevac

portal "Pokazivač"
portal "Pokazivač"
Portal za kulturu, obrazovanje i priključenija