fbpx
spot_img

Festival dečjih ekoloških predstava „Crveno, Pozor!(ište), Zeleno“

Centar za ekološko obrazovanje i održivi razvoj (CEOOR) organizuje Sedmi festival ekoloških predstava pod nazivom „Crveno, Pozor!(ište), Zeleno“ i pozivamo vas da uzmete učešće u ovoj manifestaciji.

U težnji da se ekologija približi što većem broju dece i učenika, važnu komponentu ima kreativno izražavanje. Kroz kreativan izraz podstičemo promovisanje zdravih stilova života, podizanje ekološke svesti i razvijamo ljubav prema životnoj sredini.

Festival je namenjen deci predškolskog uzrasta i učenicima I-IV razreda osnovne škole. Stručni žiri će izabrati najbolje predstave, koje će biti nagrađene. Žiri će činiti profesionalni glumci i stručnjaci iz oblasti književnosti i ekologije. Organizator Festivala je CEOOR, a POKROVITELJ FESTIVALA JE GRAD KRAGUJEVAC.

Svaka škola/predškolska ustanova može prijaviti jednu ili više ekoloških predstava. Vreme trajanja predstave je do 15 minuta. PREDSTAVA MORA SLATI JASNU EKOLOŠKU PORUKU. Tema nije definisana, dolaze u obzir sve ekološke teme.

Vaspitači/učitelji koji učestvuju u pripremi i realizaciji predstave će dobiti potvrde za interno stručno usavršavanje.

Za vaspitače i učitelje koji se budu prijavili na Festival predviđene su dve ekološke radionice, u cilju pružanja podrške u pripremi predstava.

Rok za prijavu je petak, 21. oktobar 2022.godine.

Napomena: Zbog organizacije radionice i drugih aktivnosti važno nam je da do ovog roka znamo koliko će biti prijavljenih predstava. Međutim, jasno je da je teško imati gotovu predstavu u ovom trenutku, pa će detalje o predstavi, broju dece, dužini trajanja i druge podatke prijavljeni učesnici prijaviti naknadno. Rok za dopunu podataka je utorak 08. novembar.

Festival će se realizovati 03. i 04. decembra 2022. godine u Prvoj tehničkoj školi u Kragujevcu.

Prijavljujete se preko linka prijavni list 1 ili na obrascu u prilogu.

Popunjene prijave se šalju na mejl adresu eko.festival.ceoor@gmail.com. Za sva pitanja i dodatne informacije možete se takođe obratiti na ovu mejl adresu ili se obavestiti preko sajta Festivala www.eko.predstave.ceoor.edu.rs/.

Radi detaljnijeg objašnjenja i mogućnosti da postavite pitanja, održaće se 1-2 onlajn sastanka sa učesnicima Festivala.

Srdačan pozdrav!
CEOOR

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.