fbpx
spot_img

Zagorje gre napred

„ZB NOB Zagorje ob Savi” pripada „Savezu boraca Slovenije” obišao je Kragujevac u okviru oktobarskih svečanosti. Njihovi domaćini u obilasku „Spomen parka” u Kragujevcu bili su „Klub akcijaša i volontera Kragujevca” i „GO SUBNOR-a Kragujevca”, koji su gostima omogućili postu „Muzeju genocida” i obilazak svih spomenika u kompleksu „Spomen parka”.

Gosti su u koloni po dvoje sa znamenjima na čelu došli do spomenika „V3” i položili venac na spomenik streljanim đacima, i minutom ćutanja odali poštu žrtvama fašizma.

„ZB NOB Zagorje ob Savi” su u okviru svoje petdnevne turneje obilaska spomenika žrtva fašizma i spomenika borcima NOR –a nazvanu „Zagorje ide dalje” već posetili „Aleju velikana” i „Kuću cveća” u Beogradu i turneju nastavljaju posetama Aleksincu, Skoplju, Ohridu, Tirani, Neumu. U sastavu gostiju bilo je četiri generacije, a svoju porodicu predvodila je Marija Anžen, sa ćerkom Petrom,unukom Marijom i praunukom Mašom.

Miloš Ignjatović
Miloš Ignjatović
Priređivač Šumadijskog ateljea. Fotoreporter ,,Blica'', ,,LID-'a'', ,,Sportskog žurnala'', ,,Svetlosti'', ,,KG novina'', ,,Politike''.