fbpx
spot_img

Festival nauke „Daj(t)e se na znanje”/ 17.3.2017./ Prva kragujevačka gimnazija

I ove godine, kao i u proteklih 5, Prva kragujevačka gimnazija organizuje festival nauke „Daj(t)e se na znanje”. Svi koji vole nauku kao i oni koji žele da se sa njom upoznaju neka posete ovaj, sada već tradicionalni, festival znanja 17.03.2017. godine, u periodu od 10 do 17 časova.

Kako je za portal „Pokazivač” izjavila, jedna od organizatora festivala profesor fizike Ana Žlibar,  i ove godine posetioce očekuje pregršt eksperimenata iz oblasti fizike, matematike, informatike, biologije, hemije i ekologije. Neke od tema biće „Stanovanje”, „Knjiga” i  „Čovek i zdravlje”.  Učenici su vredno, tokom čitave godine,  pripremali različite radionice kojima se popularizuje nauka. Najveći ponos festivala je elektronska sekcija sa 15 projekata.

Ana Žlibar:  I ove godine nam dolaze gosti iz drugih gradova ali i gosti iz susednih zemalja Bosna i Hercegovina, Bugarska, a očekuju se i Slovenci i Makedonci. Predstaviće se PMF- svi instituti, Fakultet Inžinjerskih nauka i  Ekonomski fakultet koji ima radionicu od 10h do 12h sa temom „Šta poslodavci traže na Facebook-u? ” Ova radionica se bavi  aktivnim učešćem učenika, simulacijom realnih situacija i shvatanjem značaja društvenih mreža za zapošljavanje. Novina ove godine je i turnir u programiranju Lego robota. Za učesnike festivala predviđene su i nagrade.

 

Satnica festivala     „Daj(t)e se na znanje“ u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji:

-10:00 -10:15 Otvaranje festivala (svečana sala)
-10:00-16:00 Eksperimenti i radionice ( školske učionice)
-11:30 -14:00 Programiranje robota – turnir ( svečana sala)
-12:00-14:00 Okrugli sto na temu ,,U susret potrebama i interesima darovitih učenika“  (konferencijska sala)
-16:30 Završna svečanost – performans ,,Periodni sistem elemenata “ (svečana sala)
-17: 00 Nagrađivanje učesnika festivala ( svečana sala)

 

Dobro došli!

 

 

 

 

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Marija Pašalić
Marija Pašalić
​Rođena u Kragujevcu. Interesovanja: knjige, muzika, film, putovanja, druženje, pozitivni ljudi... Životni moto: "U životu se moramo praviti ludi, a biti mudri!"