fbpx
spot_img

Fondacija princeze Katarine uručila mamograf u vrednosti od 300 000 dolara i pacijent monitor Kliničkom centru Niš

Niš, 7. jul 2017 – Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina isporučili su 3D mamograf vrednosti 300.000 dolara Centru za radiologiju Kliničkog centra Niš, kao i „Dženeral elektrik“ pacijent monitor vrednosti 10.000 dolara Klinici za dečiju hirurgiju i ortopediju u okviru istog Kliničkog centra. Fondacija Princeze Katarine ostvarila je ovu važnu donaciju mamografa u saradnji sa američkom kompanijom Holodžik, dok je pacijent monitor donacija humanitarne organizacije Lajflajn Njujork koja posluje pod pokroviteljstvom Princeze Katarine.

U poseti Kliničkom centru Niš, Njihovim Kraljevskim Visočanstvima pridružili su se i Nj.E. g-din Kajl Skot, ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji i g-din Momčilo Mirić, predstavnik kompanije Holodžik u Srbiji. Nakon posete Kliničkom centru Niš, Njihova Kraljevska Visočanstva obišla su pacijente u palijativnom centru Knez Selo.

„Moja fondacija je 2009. godine donirala mobilni mamograf Kliničkom centru Niš i do današnjeg dana je njime pregledano više od 100.000 žena. Srećna sam što je američka kompanija Holodžik uvidela koliko se moja Fondacija bori za prevenciju raka dojke i što nam je donirala ovaj mamograf u vrednosti od 300.000 dolara. Sigurna sam da je mamograf u pravim rukama i da će vam omogućiti dalje unapređenje kvaliteta rada, kao i bolju i bržu dijagnostiku bolesti dojke. Još jednom veliko hvala njegovoj ekscelenciji gospodinu Skotu i gospodinu Miriću što su danas ovde sa nama. I to nije sve jer danas isporučujemo i novi Dženeral elektrik pacijent monitor vrednosti 10.000 dolara dečijoj klinici Kliničkog centra Niš, a na ovoj donaciji zahvaljujem Lajflajn Njujork humanitarnoj organizaciji“, rekla je Princeza Katarina u svom obraćanju.

Prof. dr Zoran Radovanović, direktor Kliničkog centra Niš i dr Zlatko Širić, direktor Centra za radiologiju Kliničkog centra Niš ovom prilikom zahvalili su Nj.K.V. Princezi Katarini, njenim fondacijama i kompaniji Holodžik na donaciji ovako važnih medicinskih aparata i izrazili želju za nastavkom uspešne i humanitarne saradnje.

Centar za palijativno zbrinjavanje Kliničkog centra Niš u Knez selu je otvoren u julu 2013. godine uz pomoć dr Elejn Lejkok, koja je savetnik za medicinska pitanja humanitarne organizacije Lajflajn Velika Britanija, i koja se zajedno sa Princezom Katarinom godinama zalaže za unapređenje palijativne nege u Nišu i čitavoj Srbiji. Princeza Katarina i ovom prilikom naglasila je koliko su centri za palijativno zbrinjavanje važni i kako će Fondacija Princeze Katarine nastaviti da radi na poboljšanju uslova i nege ove vrste pacijenata.

Fondacija Princeze Katarine se od samog osnivanja zalaže za prevenciju raka dojke. Ovo je već peti mamograf koji će poboljšati uslove dijagnostike i lečenja ove bolesti u Srbiji, a pomoć dečijim bolnicama u vidu nove medicinske opreme prioritet je od samog osnivanja Fondacije Princeze Katarine.

Prethodni tekstFotografija dana
Sledeći tekstKarikatura dana
Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.