fbpx
spot_img

„Garavi sokak“ u kragujevačkom Pozorištu za decu

garavi sokakU četvrtak 8. maja 2014. godine u 18 časova u kragujevačkom Pozorištu za decu, desetoro osnovaca, korisnika usluga Dnevnog boravka Centra „Kneginja Ljubica“, izvešće prvu reprizu predstave „Garavi sokak“.

Premijera predstave bila je 8. aprila ove godine u prepunoj sali PMF-a. Time se i ova Ustanova socijalne zaštite uključila u program proslave Dana Grada i Đurđevdanskih svečanosti. Predstava je rađena po tekstovima istoimene knjige Miroslava Mike Antića. Pomoć oko scenografije pružio im je kragujevački Studentski kulturni centar, a udruženje „Svet stripa“ pomoglo je urađenim crtežima da se uradi animnirani film koji prati celu predstavu.Ulaz za sve posetioce je besplatan.

Za korisnike Centra „Kneginja Ljubica“ obezbeđen je veliki broj usluga, pa je razvijen dnevni boravak za decu iz porodica u riziku, za decu i mlade sa problemima u ponašanju, kao i prihvatilište za žrtve porodičnog nasilja, centar za mlade, klub mladih sa invaliditetom. Radovi korisnika mogu da se kupe u prodavnici. Starim i odraslim licima pružaju se usluge u okviru dnevnog boravka i u okviru službe za negu i pomoć u kući.Centar za razvoj usluga socijalne zaštite “Kneginja Ljubica“ Kragujevac je nova ustanova socijalne zaštite, koju je grad Kragujevac osnovao u maju 2011. godine, u cilju realizovanja usluga socijalne zaštite za decu, mlade, odrasla i stara lica.

 

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.