fbpx
spot_img

23.11. STOP NASILJU

U sredu, 23. novembra od 19h u Kafe klubu „Trubadur“ – Subotica, biće održano književno veče pod nazivom Poetskom rečju „Stop nasilju nad ženama“, u okviru projekta koji se realizuje od 2012. godine, a koji je započela Lidija Puđak iz Hrvatske.

Ova manifestacija predstavlja umetnički krik u borbi protiv nasilja nad ženama i porodici. U preko  30 gradova širom Sveta u isto vreme će biti održani skupovi umetnika koji će na ovaj način pokazati svoj stav prema nasilju. Svoje prisustvo u Subotici je najavilo oko dvadeset pesnika.

Ovom projektu pridružiće se i učenici OŠ „Miroslav Antić“ sa Palića te stihovima i crtežima obeležiti ovaj dan borbe protiv nasilja.

Pozivaju se svi umetnici sa teritorije Subotice i okoline da se uključe u ovu humanu akciju.

15129994_1446105578750458_2134564909_n

Prethodni tekst
Sledeći tekst
UDRUŽENjE BALKANSKIH UMETNIKA
UDRUŽENjE BALKANSKIH UMETNIKAhttp://ubu.mojsajt.rs/
Nevladino i neprofitno udruženje, osnovano na neodređeno vreme, radi ostvarivanja ciljeva u oblasti savremenog kulturnog stvaralaštva i to kroz književnost, slikarstvo, fotografiju, muzički i scenski angažman, sa posebnim osvrtom na afirmaciju mladih u cilju održivosti i unapređenju postojećeg i kreiranju novog kulturnog života društvenih zajednica na Balkanu.