fbpx
spot_img

Gibonni trijumfovao u Sava centru, sledi Subotica

Džiboni (Gibonni) je niz od tri večeri u ispunjenom beogradskom Sava centru triumfalno završio u utorak još jednim skoro tročasovnim koncertom, na kome su mu gosti iznenađenja bili Momčilo Bajagić-Bajaga, glumac Srđan Žika Todorović i pijanista Matija Dedić.

Nova prilika da publika vidi i čuje Zlatana Stipišića-Gibonnija biće već 22. decembra u Hali sportova u Subotici!

„Bili smo u Subotici prije šest godina i taj koncert je ostao bendu i meni u jednoj fantastičnoj uspomeni.  Stvarno je bio nešto posebno! Nadam se da ćemo to ponoviti i ako Bog da da budemo i malo bolji“, kaže Džibo.

http://www.gigstix.com/sve-ulaznice/6-koncerti/1405-gibonni–22122016–subotica-hala-sportova

Kao i prethodne dve večeri u Sava centru, Džiboni je raspoloženo i sa savršenom lakoćom nizao hitove kao što su „Sreća“, „Činim pravi stvar“, „Cesarica“, „U ljubav vjere nemam“, „Mirakul“… uz povremenu pomoć vrsne britanske pevačice Stephanie Sounds i klape „Iskon“.

Sa novog albuma „Familija“, Džibo je odsvirao „Onako, od oka“ i „Udicu“, a cenjeni pijanista Matija Dedić dao je svoj doprinos izvedbama pesama „Nisi više moja bol“, „Kad sam nasamo s njom“,  „Tempera“, „Libar“…

Nakon sjajnih gostovanja Zdravka Čolića, Ive Ikon, Damira Urbana i Vlatka Stefanovskog prethodnih večeri,  i treće, finalne gost je morao biti neko poseban i neočekivan.

„Juče sam bio sa prijateljem na ručku. Cijeli ručak sam ga probao nagovoriti da ga najavim kako ja hoću. Kaže: ‘Nemoj molim te, samo reci ko sam i to je to’. Čovik koga jako, jako volim već 30 godina – Momčilo Bajagić“, rekao je Džiboni.

Malo je reći da je Bajaga je pojavom na velikoj pozornici Sava centra iznenadio publiku. Pozdravljen ovacijama Bajaga je otpevao „Zažmuri“, praćen glasovima DŽibonija i klape „Iskon“, ali i čitave dvorane koja je zdušno pevala veličanstvenu baladu.

Gostovanje Bajage bilo je odličan uvod u završnicu trećeg koncerta, u veliko finale koje je pripalo „Posoljenom zraku“, „Oprosti“, „Vrime da se pomirim sa svitom“…
„Sa 17 godina toliko ti znači da ti neko pruži ruku i nešto lipo kaže. Imao sam ovdje dvojicu takvih kolega. Bajaga je doša u studio, dava savjete, želio nam sreću i zato mi je napravio veliku čast što je tu. Drugi je bio Milan Mladenović… sa toliko ljubavi…pristojan i pitom. Osjetio sam ovaj čovjek je poseban“, ispričao je Džiboni.

Konačno, za bubnjeve je seo i nekadašnji član Mladenovićeve Ekatarine Velike, Žika Todorović koji je sa Džibom, „Iskonom“ i bendom izveo moćnu obradu starog hita „Zemlja“.

„Meni je duša na mistu“, reče u jednom trenutku Džibo sumirajući tri koncerta u Sava centru. Vidimo se u Subotici…

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.