fbpx
spot_img

Ginisova knjiga rekorda: Jubilej za 25.000 pojedenih hamburgera

Jedan penzionisani zatvorski čuvar iz američke savezne države Viskonsin pojeo je svoj 25.000. hamburger. Donu Gorskeu (57) je povodom jubileja odato priznanje u restoranu brze hrane MekDonalds, u njegovom rodnom gradu Fan du Lak uViskonsinu.

hamburger
Ginisova knjiga rekorda je upisala Gorskeov podvig pre tri godine, kada je stigao do 23.000 pojedenih hamburgera.
Gorskeova opsednutost MekDonaldsovim „big mekom“ počela je 17. maja
1972. kada je kupio tri takva hamburgera u želji da proslavi kupovinu automobila. Tog dana je pojeo devet hamburgera, dok ih svakodnevno uglavnom pojede po dva.
Gorske, koji je prikazan u dokumentarnom filmu „Super Size Me“ posvećenom industriji brze hrane, ne liči na nekog ko se hrani hamburgerima – vitak je i redovno ide u šetnju. Rekao je da je nedavno bio na lekarskom pregledu i da su svi nalazi dobri, uključujući i nivo holesterola.

Gorske je godinama brižljivo vodio evidenciju u pojedenim hamburgerima, a sačuvao je čak i veliki broj ambalaža i račune.

Bojana Pudar
Bojana Pudar
Bojana Pudar veruje da "osmeh ne košta ništa, a znači mnogo. Ako nekada sretneš osobu koja više nema osmeh, budi velikodušan, pokloni joj svoj. Niko ne oseća takvu potrebu za osmehom, kao oni koji ne mogu da ga poklone drugima".