fbpx
spot_img

Ginisova knjiga rekorda: Novovenčani mladenci zajedno imaju blizu 200 godina

Rouz Polard Lansvej (90) i Forest Lansvej (100) verovatno su najstariji novovenčani par na svetu. Od njihovog venčanja u martu mediji ne prestaju da pišu o njima.

Foto: photo.elsoar.com
Foto: photo.elsoar.com
Ovaj kalifornijski par je bio u vezi dugoj 30 godina sve dok se konačno na mladoženjin stoti rođendan nisu venčali.
Njih dvoje sada izazivaju veliku medijsku pažnju, a čestitke im stižu iz celog sveta, čak je i američki predsednik Barak Obama poslao čestitku. Sa zbirom od 190 godina, Lansvejovi će verovatno ući i u Ginisovu knjigu rekorda kao najstariji par koji se venčao.
Taj rekord trenutno drži francuski bračni par Fransoa Frenandez and Madlen Fransino koji su se venčali kada je on imao 96, a ona 95 godina.
Lansvejevi su se početkom 80-ih godina prošlog veka upoznali na sastanku naslepo u jednom plesnom klubu za starije osobe. Odmah su se zaljubili.
Oboje su ostali bez supružnika i nije im se žurilo da se ponovo obavežu.
Rouz tada nije želela da se uda, a kada ju je Forest najzad upitao rekla mu je da će se udati za njega na njegov stoti rođendan.

 

Bojana Pudar
Bojana Pudar
Bojana Pudar veruje da "osmeh ne košta ništa, a znači mnogo. Ako nekada sretneš osobu koja više nema osmeh, budi velikodušan, pokloni joj svoj. Niko ne oseća takvu potrebu za osmehom, kao oni koji ne mogu da ga poklone drugima".
WordPress PopUp Plugin