fbpx
spot_img

Goblini, Film i Poštar prodrmali banatsku ravnicu

Foto: Goran Nikolic
Foto: Goran Nikolic

Pankeri Goblini, kultni novotalasni prvoborac Jura Stublić sa svojim Filmom i legendarni folk rokeri Nervozni poštar nastupili su u subotu uveče pred nekoliko hiljada posetilaca Ex Yu Rock Festa u banatskom mestu Starčevo.

Sarajevski bend Nervozni poštar u Starčevu je podsetio nizom hitova, kao što su „Moj ford stari“, „Ženim se“, „Salko dinamitaš“, „Čoban tjera ovčice“, „Mi smo drvosječe“… zašto važe za utemeljitelje folk roka na prostoru bivše Jugoslavije.

Foto Goran Nikolić: https://www.dropbox.com/sh/2ocp8vb72360bme/AAD8aBQ4-YXmNGCN8pNcILzga?dl=0

Sasvim prigodno, na fudbalskom stadionu u Starčevu, gde je festival održavan, zavladala je prava navijačka atmosfera sa horskim pevanjem publike dok su frontmen Rustem Nezirović-Rule i ekipa izvodili klasik Poštara „Cirkus Kolorado“.

Na sedmom Ex Yu Rock Festu Jura Stublić je sa mlađahnom postavom Filma isporučio najveće hitove svoje 35-godišnje karijere – publika je horski pevala „Srce na cesti“, „Sjećam se prvog poljupca“, „Doći ću ti u snovima“, „Pjevajmo do zore“, „Zamisli život“… Između ostalih Jura je izveo „Dijete ulice“, sa prvog albuma grupe Film „Novo, novo, novo“ iz 1981. godine, rekavši da je to: „Prva pjesma koju sam napisao“.

„Hvala vam dragi ljudi. Nadam se da ćemo se uskoro ponovo vidjeti negdje. Možda u Pančevu, Novom Sadu ili Beogradu“, rekao je Stublić.

Na Eks Ju Rok Festu potvrđeno je po ko zna koji put da su Goblini istinski veliki bend – njihov nastup počeo je iza ponoći pred nesmanjenim brojem ljudi na stadionu. Počevši eksplozivno sa „Lunom“ i grlenim pevanjem publike uz „to od čega bežis ti, to se ne leči, to se pobeđuje“, frontmen Branko Golubović-Golub i ekipa su sa nesmanjenom žestinom pržili do kraja skoro dva časa kasnije!

Goblini su protutnjali banatskom ravnicom još sa „Vozom“, „Spletom okolnosti“, „Ima nas“… a bis su zapržili sa „Ne trebam nikome“, „Decom iz komšiluka“, „Anja volim te“ i „Lorenom“.

„Fenomenalno je bilo! Zaista je nama Starčevo posebno još od kad smo svirali ovde devedesetih. Baš odličan koncert, i publici i nama, što mislim da se vidi i na fotkama sa koncerta“, kaže basista Vlada Kokotović.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.