fbpx
spot_img

Goran Ivanišević kandidat za najboljeg trenera u 2023.

LONDON – Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića, kandidovan je za nagradu „Najbolji trener 2023. godine”, saopšteno je danas na zvaničnom sajtu Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP).

Foto: Profimedia

Za nominacije za najboljeg stručnjaka glasali su teniski treneri. Uz Gorana Ivaniševića kandidati su još Kreg Bojnton (trener Huberta Hurkača), Deren Kejhil i Simone Vanjoci (treneri Janika Sinera), Huan Karlos Ferero (trener Karlosa Alkaraza) i Brajan Šelton (trener Bena Šeltona).

U kategoriji „Povratnik godine” kandidati za nagradu su: Aleksander Zverev, Jan-Lenard Štruf, Dominik Kepfer i Gael Monfis. Kandidati za nagradu „Stefan Edberg”, koja se dodeljuje igraču koji se tokom cele godine ponašao na najvišem nivou profesionalizma i integriteta i koji se sa svojim kolegama takmičio sa najvećim duhom poštenja i promovisao je igru svojim aktivnostima van terena su Karlos Alkaraz, Grigor Dimitrov, Hubert Hurkač i Janik Siner.

U kategoriji „Igrač koji je najviše napredovao” nominovani su Janik Siner, Ben Šelton, Mateo Arnaldi i Kristofer Jubenks. Kandidati za nagradu za najboljeg mladog tenisera koji je napredovao su Flavio Koboli, Artur Fils, Aleks Mikelsen, Dominik Striker i Luka van Aš. Dobitnici svih ATP nagrada biće objavljeni tokom nedelje dodele nagrada, koja počinje 11. decembra, prenosi Tanjug.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.