fbpx
spot_img

Labud kao specijalni gost na večeri ljubavne poezije u Nišu

U organizaciji uduženja pisaca „Čegar“ a u Niškom Domu Vojske Srbije održano je veče ljubavne poezije.

Specijalni gost večeri bio je Labud N. Lončar, pjesnik, prozni pisac, kolumnista i izdavač, oredsjednik Međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika Nekazano, iz Bara.

Takođe, ovoj večeri u posjeti UP Čegar bio je i general – potpukovnik Milosav Simović. Komadant kopnene vojske, Vojske Srbije sa velikim brojem oficira i podoficira. Moderatorke večeri i programa bile su Mirjana Svetozavrević i Ljubinka Buba Vranić.

Za muzički dio večeri postarao se Milorad Cvetkovć. U izuzetno prijatnoj i prijateljskoj atmosferi veče je stihovima ljubavne poezije započeo Lončar a nastavili su svi prisutni pjesnici.

Veče je svojim stihovina i završio Lončar svojim stihovima a na traženje prisutnih pjesnika, koji su inače stari znanci jer ovo nije prvo Lončarevo pojavljivanje pred niškom publikom. „Ukratko, bilo je ovo preljepo veče ljubavne poezije u organizaciji UP Čegar – Niš.

„Sjajni Miroslav Mišo Bakrač i Mirjana Svetozarevic kao i Buba Vranić priredili su mi čast da budem gost večeri, kao i general potpukovnik Simović, Komandant kopnene vojske, Vojske Srbije. Naročito me obradovalo prisustvo velikog broja oficira i podoficira Vojske Srbije, svih službi, među kojima i moji vezisti. Radostan sam jer su pored „Čegrovaca“ bili i pjesnici UK „Branko Miljković“ i Haiku pisci. Sreo sam mnoge pjesnikinje i pjesnike koji objavljuju svoje radove u našim izdanjima, a naravno bili su prisutni i oni čiji smo mi izdavači. Kao Suzana Aleksić Tasić.

Milorad Cvetković sa svojom gitarom postarao se za malo štimunga. Jedna jako pozitivna i emotivna atmosfera. Nemam riječi da se zahvalim Mirjani i Mišu koji su sve ovo osmislili i pozvali me da budem njihov gost“, izjavio je Lončar po završenoj večeri ljubavne poezije.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.