fbpx
spot_img

Gordana Maksimović: Ako imaš cilj, naći ćeš i put do njega

Da li stalno razmišljate šta biste mogli da uradite, čime biste se mogli baviti, šta je to što vas  čini srećnim, zadovoljnim i ispunjenuim? Zapravo šta je to što želite  biti imati i raditi?

   Sve je to dobro, preispitati sebe i tražiti u sebi odgovore. Ali sa te tačke se brzo treba pomeriti, jer će sve ostati na pitanjima koja neće naći odgovor, ako se nešto ne preduzme. Ako ne napravite korak ka onome što želite, brzo će se pojaviti ona vaša stara uverenja, koja će vas vratiti na polaznu tačku, pa čak možda i iza nje.

   Zato važno je da krenete i da napravite i najmanji korak ka svom cilju. Zapitajte se gde to želite stići i napravite plan putovanja. Naravno da morate zacrtati cilj vašeg puta  po svim onim  važećim  pravilima. To je da cilj bude dostižan, merljiv, realan, vremenski određen i to je nešto što će vas dovesti do onoga što ste nekada želeli. Jer želja bez datuma i koraka ostaje samo san. Mnogi na žalost predugo ostanu na želji i nikada ne krenu na putovanje.

  Budite svesni da svako vaše putovanje, ima cilj. Važno je da krenete, korak po korak. Malim koracima, ali svakodnevnim. Svakoga dana ćete postajati i bolji i sigurniji da vi to možete. Samo napred, možda malo levo, desno, ali nikako unazad. Otvaraće vam se putevi. Ako vi puno želite, radite na tome, verujete u to čemu težite, čitav Univerzum će se potruditi da vam put bude i lakši i sigurniji. Zato krenite sa osmehom i pozitivnim duhom u nove pobede nad samim sobom. Osećaj koji time dobijate je neopisiv. Svakoga dana postajete bolji i to mora da vam bude jedan od ciljeva u životu. Biti bolji, ne od drugih, već biti bolji od sebe, negoli što ste bili juče.

  Nemojte se plašiti, jer ako imate cilj, imate i put. Ne bi se vama ta želja slučajno ni javila, da nije za vas. Samo  ste vi trebali da je prepoznate, prihvatite i sa verom krenete ka njoj. Ona vas čeka… kada budete spremni krenite… ali ne čekajte predugo. Ako vi ne smete, ima ko sme.

Gordana Maksimović
Gordana Maksimović
Dipl. defektolog-master logoped iz Kraljeva. Gordana je motivaciski govornik i životni trener, kao i autor jako posećenog bloga, you tube kanala i životnog priručnika MIRIS POZITIVNOG DUHA. Svet bi bio mnogo bolji kada bismo prvo radili na sebi i sopstvenim razvojem bili primer drugima, da uvide da sve može drugačije. Ja to radim ,a vi?