fbpx
spot_img

Gordana Maksimović: Zašto ne živite životom o kakvom sanjate?

Ah, ti snovi… Da li su to snovi ili samo vaše potisnute želje, vaša težnja da dostignete, dosegnete do neslućinih visina, ili je to samo vapaj vaše duše za nekom promenom, protiv učmalosti i trenutne dosadne životne svakodnevnice. Šta god da je u pitanju, sada i nije tako važno, važno je da se nešto dešava, komeša, šuška, svrbi, da se neko ili nešto u vama budi i tera na pokret, na korak, na put. Ne date se, kažete sebi ne trči pred rudu, ne lepršaj, smiri se, šta ti je danas, pa ti đavo neda mira.+

  Nemojte tako, to vas vaša duša moli, vapi, da je čujete, da joj pomognete, da se pokrenete i okrenete kako sebi, tako i  svojim vidicima, koji se prostiru pred vama i koji čeznu za vašim pogledom, pokretom i pruženim rukama. Ipak vi nešto želite… 

Šta je to što želite? 

Da li zanate šta želite, kojim stilom života želite da živite, kakva želite osoba postati, kako želite da se svakoga dana osećate i kako bi za vas u najboljem slučaju mogao da izgleda vaš život? Da li ste ikada razmišljali na taj i takav način? Da li ste uopšete razmišljali da može bolje, drugačije, nego do sada? Ako niste, zato ste i tu gde ste sada, jer ne možete ni biti negde drugo, ako niste ni krenuli. 

  Mnogi mnogo sanjaju i mnogo žele, ali ne preduzimaju ništa povodom toga, puste želje i to tako ostaje. Želja može biti otvorena čitavog života, a da se baš ništa ne desi. Svaka vaša želja koja se izrodi, prevali preko vaših usana, mora se ka njoj krenuti. Mora se doneti odluka i namera da se želja pretvori u cilj, a on je u stvari želja sa datumom,i da se, ka njemu i  krene. Ako znate gde ste pošli, možete i da stignete, ako nemate odredište vi ne možete nikada ni znati da li ste na pravom putu, i vaše potovanje se može pretvoriti u pusto tumaranje.

Da li znate svoje odredište?

  Što znači, odredite šta je to što zaista želite, pretvorite svoju želju u cilj, napravite plan i krenite sa verom da to i možete postići. Naravno morate da znate gde to želite ići i gde želite stići, tek tada možete znati kojim putevima je najbolje, a ne najlakše ići. Ako vas taj put kojim ste krenuli i ne dovede do toga šta želite, menjajte put, nikako cilj. Za sve je potrebno vreme, budite strpljivi… odradite sve što ste planirali, uvek malo sačekajte, primirite se, utišajte i verujte da se sve odvija po planu i za vaše najbolje dobro. Ne sumljajte, ne plašite se rezultata, jer tada niste na dobrim vibracijama, vibrirate srahom, brigom, nemanjem, i bojim se da ćete i to i privući. Zato očekujte željeno, verujte da stiže, samo u najblje i pravo vreme za vas. Bitno je samo, ako ste sve preduzeli,da se ne pokolebate  i ne odustanete.

   I još jednom , verujte u sebe!

  Nadvisite sve svoje strahove, jer oni su pratilac svakog putovanja, oni vas preispituju, iskušavaju, teraju da dva puta razmislite, oni su dobri, ali ne dozvolite da vas nadvise, da vas zaista uplaše i vrate u nazad. Zato čvrsto i uvek se držite vere. Ruku pod ruku sa svojom verom, otvaraće se vrata, nestajati strahovi, a vi ćete svedočiti ispunjenjem svojih snova. Vaši snovi, su vaši sa razlogom. Krenite im u susret… i ne zaboravite da su drugi već krenuli.

Gordana Maksimović
Dipl. defektolog-master logoped iz Kraljeva. Gordana je motivaciski govornik i životni trener, kao i autor jako posećenog bloga, you tube kanala i životnog priručnika MIRIS POZITIVNOG DUHA. Svet bi bio mnogo bolji kada bismo prvo radili na sebi i sopstvenim razvojem bili primer drugima, da uvide da sve može drugačije. Ja to radim ,a vi?