fbpx
spot_img

Gorilla Glass 6 izdržaće 15 padova sa 1m visine

Corning je danas vodeći proizvođač rešenja za zaštitu ekrana pametnih telefona pod nazivom GorillaGlass, a sada je predstavio šestu generaciju koja je još izdržljivija od prethodnih.

U svom medijskom saopštenju Corning navodi da će telefoni sa erkanom koje štiti Gorilla Glass 6 izdržati 15 uzastopnih padova sa visine od jednog metra, što ga čini dvostruko izdržljivijim u odnosu na Gorilla Glass 5.

Prema jednoj studiji koju je sprovela kompanija Toluna, prosečnom korisniku pametni telefon padne na pod 7 puta godišnje, a u više od 50% slučajeva (4 puta) mu ispadne sa jednog metra visine, pa je Corning upravo za takve slučajeve razvio novu zaštitu, kao što možete videti u ovom videu.

Corning kaže da Gorilla Glass 6 dolazi sa potpuno novim sistemom stakla koje je hemijski ojačano kako bi postiglo još veću izdržljivost u odnosu na Gorilla Glass 5.

Prvi telefoni ojačani Gorilla Glass 6 zaštitom trebali bi da se pojave još tokom ove godine, ali Corning još ne govori o kojim/čijim modelima će se raditi, mada je gotovo sigurno da će među njima biti Apple-ovi telefoni, jer iPhone-ovi već nekoliko godina koriste Gorilla Glass.

Izvor: itvesti.info
Prethodni tekst
Sledeći tekst
Mihailo Todorović
Mihailo Todorović
Učenik Prve kragujevačke gimnazije specijalno informatičkog odeljenja. Voli video igre, filmove i druženje. Hobi su mu sviranje gitare, plivanje i usavrsavanje engleskog jezika.