fbpx
spot_img

Gornji Milanovac/četvrtak, 16. april / 19 sati / Moderna galerija /Književno poetsko veče

Četvrtak, 16. april / 19 sati / Moderna galerija
Književno poetsko veče

     Književno društvo „Zapis“ i Kulturni centar, povodom Dana opštine Gornji Milanovac i obeležavanja dvesta godina od podizanja Drugog srpskog ustanka, u četvrtak, 16. aprila od 19 sati u Modernoj galeriji organizuju književno – poetsko veče na kome će nastupiti gornjomilanovački školarci, učesnici literarnog konkursa na temu „Zavičaj“.
– U izboru i formulaciji uže teme, kao i u pogledu literarne forme (poezija ili proza) deca su imala potpunu slobodu. Učesnici Konkursa, a reč je o 11 učenika viših razreda osnovne i srednje škole pisali su o prirodnim lepotama zavičaja, Takovskom ustanku i drugim znamenitim događajima i ličnostima iz rudničko-takovskog kraja, kaže Radoš Marković, član KD „Zapis“.
Osim dece, učesnika konkursa na književno poetskoj večeri nastupiće i članovi KD „Zapis“. Program će upotpuniti : Snežana Uzunović, vokalni solista i članovi dramske sekcije OŠ „Kralj Aleksandar I“. O Drugom srpskom ustanku govoriće Aleksandar Marušić, istoričar.
Troje najuspešnijih učesnika konkursa biće uključeno u rad Književnog društva „Zapis“, a njihovi radovi, biće objavljeni u almanahu „Petnaesti god“.

Prethodni tekst
Sledeći tekst
KULTURNI CENTAR GORNjI MILANOVAC
KULTURNI CENTAR GORNjI MILANOVAC
Ustanova za kulturu, umetnost i vanškolsko obrazovanje