fbpx

Heroji su među nama! Pas bio zarobljen u šahti petnaest dana!

Novinar Marko Spirić, inače veliki ljubitelj i zaštitnik životinja, na društvenoj mreži Facebook dobio je poruku za pomoć psu koji je upao u šahtu.

Pas je u šahti bio zarobljen petnaest dana, niko od građana, pa ni od nadležnih službi nije reagovao niti je neko pokušao da pomogne i izvuče psa.

Pozvao je vatrogasce gde mu je saopšteno da nije u njihovoj nadležnosti da rešavanju problem životinja, samo ako je čovek u pitanju.

Sa svojom prijateljicom Dragom Zarev, koja zajedno sa njim priskače u pomoć, otišli su u Vranjsku banju, pronašli šahtu duboku dva metra, pored samog puta i reke u blizini. Pas je bio preplašen, iznemogao, mahao je repićem jer je u njima video spas i novu nadu za život.

Marko se spustio u šahtu, pomilovao psa po glavi, uzeo u naručje i izvukao napolje. Pas je prvo otrčao do reke da se napije vode, zatim je skakutao od sreće i radosti pored svojih spasioca. Granule koje je Draga kupila za svog ljubimca i ponela sa sobom, nahranila je napaćenu duš koja ko za koliko dugo nije jela. U šahti je bila flaša sa vodom, iz koje samo čovek može da pije, a ne i pas.

Sve fotografisano i slike su objavljene na društvenim mrežama. Svaka čast spasiocima, a posebno hrabrom i odvažnom našem novinaru Marku koji je spasio psa iz sahte gde je proveo petnaest mukotrpnih dana.

Pogledajte slike spasavanja:

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.