fbpx
spot_img

Humanitarna radionica „Strip i ploče“ okuplja umetnike regiona

7. humanitarna nagradna FB radionica „Strip i ploče“ okuplja profesionalce i amatere iz celog regiona

I ove zime, 7. godinu zaredom, nekoliko desetina akademskih umetnika, ali i amatera, različitih godišta, ukusa, senzibiliteta, pa i država, odgovoriće na poziv Paralel festivala, crtajući za radionicu „Strip i ploče“.
Ova jedinstvena radionica spaja ljubav prema muzici i pločama s ljubavlju prema stripu i ilustraciji, a do sada je svoj autorski rad ili više radova u njoj ostavilo preko 100 učesnika iz celog regiona.
Među autorima su profesionalni strip crtači, ilustratori i dizajneri, kao što su Dejan Vučetić Vuča, Borivoje Grbić, Nikola Ćurčin, Saša Arsenić, Ana Omi, Dejan Marić.., a paralelno uz njih je tu i mnoštvo mladih i neafirmisanih umetnika i hobista. Upravo ta dualnost radionice, koja ravnopravno uključuje profesionalce i amatere „Strip i ploče“ dodatno čini jedinstvenim.
Konkurs u kome ima pobednika, ali ne i pobeđenih (jer su do sada svi dobili poneku nagradu), traje do 14. januara 2019. godine, a uključuje sve željene ilustratorske tehnike.

Više o propozicijama na linku:
www.paralel.rs/novosti/36-novosti/364-pocinje-nagradna-radionica-strip-i-ploce

Radionica se odvija na FB event strani „Nagradna FB radionica Strip i ploče 2018-19“ (www.facebook.com/events/…), a radovi se mogu poslati i na e-mail: [email protected]
Nagrade su ploče, muzički diskovi, stripovi, knjige i kultne patike-starke, a među darodavcima su Converse, Booka, Mascom, Makondo, Dallas music…

Nakon završetka radionice, već treću godinu tradicionalno se organizuje prodajna izložba najboljih radova, a kompletan prihod od prodaje ide Svratištu za decu Beograd.

web.facebook.com/Paralelfestival/
www.instagram.com/paralelfestival/
www.youtube.com/channel/UCfVYOJhJwOG1RuTe-MUUDPw/featured

Izvor: stripvesti.com
Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.