fbpx
spot_img

Mihajlo Cvetković: Ima tek 15 godina i nestvaran prosek od skoro dva pogotka po meču

Za statistiku često kažu da može da prevari i da možda ponedak ne svedoči kvalitetu, ali je u određenim slučajevima zaista teško zanemariti brojke.

Pogotovo kada one „kažu“: 121 postignut gol, na svega 68 utakmica. Dakle, gotovo dva gola po utakmici prosečno. To je učinak Mihajla Cvetkovića, napadača Čukaričkog.

U pitanju je petnaestogodišnji fudbaler koji nastupa za kadetsku selekciju belo-crnih. Cvetković je postigao 15 golova na 11 utakmica Kadetske lige Srbije, čime je u dobroj meri pogurao tim Aleksandra Lukovića ka prvom mestu na tabeli, pošto imaju 30 bodova iz 11 utakmica.

Mihajlo Cvetković, FOTO: FSS
Mihajlo Cvetković, FOTO: FSS

Ovakve broje uopšte ne bi trebalo da čude kada se pogleda CV ovog momka. Napadač koji je 2020. godine stigao na Banovog brdo iz niškog Šampiona je već prve sezone, tada kao pionir, na 21 utakmici postigao 41 gol.

Dobrim partijama je odmah zaslužio da bude prekomandovan prošle sezone među mlađe kadete, i ponovo je bio sjajan. Bio je ubedljivo najbolji strelac sa 57 golova na 31 utakmici. Te sezone je nastupao i za svoje vršnjake, pionire, te je postigao osam golova, a čak je i debitovao za kadete, ali na dva nastupa nije uspeo da zatrese mrežu.

Ove sezone je i utoj konkurenciji uspeo da pokaže kvalitet, pa je najpre bio strelac za ubedljivu pobedu Brđana protiv TSC-a (5:0), kada je postigao jedan gol, a onda je stigao i do sjajne brojke od 15 golova na 11 utakmica.

Kada se u obzir uzme da ovaj momak još uvek nije napunio 16 godina, ukoliko nastavi sa ovakvim igrama, jasno je da će od njega moći da se očekuju velika dela i u seniorskoj konkurenciji.

Izvor: sportal.blic

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.