fbpx
spot_img

Irfan Mensur – Glumac ne može uvek da bude sjajan, mora da omaši

NOVA emisija “30 MINUTA” 

Petak 15. novembar u 20:30h

Gost – Irfan Mensur

Edu TV – Obrazovna televizija 

 

Gost emisije 30 MINUTA ovog petka je glumac i reditelj Irfan Mensur. Mensur je poznat po brojnim pozorišnim,  filmskim i televizijskim ulogama. Šira  javnost ga je upoznala kao Gavrila Principa u filmu „Sarajevski atentat“, te kao Dragana Pašanovića u filmu „Čuvari plaže u zimskom periodu“. Ipak, njegova najveća ljubav je pozorište  gde se, osim u ulozi glumca, ostvario i kao reditelj. Režirao je više od 25 predstava koje su oduševile  publiku u Srbiji i inostranstvu. Adaptirao je i režirao  predstave „Hor bečkih  dečaka “, „Kabare Basara“, „Primadone“ i mnoge druge.

Nedavno je obeležio 45 godina karijere. Ne voli da se naziva umetnikom, nego kulturnim radnikom, jer je za njega umetnost jedna viša kategorija.

Najveći borac koga je upoznao  je Predrag Ejdus i dodao da mu mnogo nedostaje. Kada čovek uđe u anegdotu, pogotovu kad je glumac tog trenutka si završio posao. Njegov sin Pavle je krenuo njegovim stopama. Znam koliko je teško baviti se ovim poslom i doći  do imena i prezimena. Gluma je nesiguran posao. Pavle je još kao mali počeo  da mašta  o tome da postane glumac i bio sam očajan  zbog toga. Pokušao  sam da ga odvratim od te zamisli sa pričom  da u glumi ima mnogo matematike, fizike i hemije, ali brzo me je „provalio“. Ipak, beskrajno sam bio srećan kada je upisao fakultet, jer je sve uradio potpuno sam. Kada sam video njegove prve radove shvatio sam da u tim godinama u kojima je on sada, ja ništa nisam znao. Plakao sam od sreće  što je talentovaniji od mene. Priznao je da glumac  ne može uvek da bude sjajan, mora da omaši  jer to je deo ovog posla.

 

Autor i voditelj Dejan Jelača

30 MINUTA sa Dejanom Jelačom
30 MINUTA sa Dejanom Jelačom
Emisija „30 MINUTA", autora i voditelja Dejana Jelače, punih deset godina je domaćin poznatim ličnostima iz sveta filma, umetnosti, politike. U formi razgovara gledaoci iz nedelje u nedelju upoznaju medijske zvezde sa one druge manje poznate strane. Iskrenost i jednostavnost tih razgovora iz godine u godinu dobija sve veći broj gledalaca. Dejan Jelača, glumac, daje poseban i prepoznatljiv pečat emisiji, svojim šarmom, elokventnošću, spontanošću. Mera i dobar ukus je nešto što emisiju „30 MINUTA" razlikuje od sličnih formi u drugim medijima.
WordPress PopUp Plugin