fbpx
spot_img

Objavljen je novi broj časopisa „Nekazano“

Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ objavilo je dvanaesti broj časopisa posvećenog književnosti i umjetnosti. Ovaj, kao i prethodni brojevi, okuplja veliki broj autora, što ne iznenađuje s obzirom na to da se ovaj poznati časopis u književnim krugovima često upoređuje sa Zbornikom radova. U ovom broju posebno su predstavljeni Vesna Kerečki Šarac, Slobodan Ristović i Mirko Simov Belajac. Pjesnički dio časopisa sadrži radove osamdeset sedam pjesnika iz Bara, Crne Gore i svijeta. U dijelu predviđenom za prozu, eseje i kritike objavljeno je petnaest radova, dok se u aforističkom dijelu predstavilo šest autora.

Takođe, u dijelu posvećenom sjećanju (In memoriam), redakcija je podsjetila na smrt četiri književna, likovna i dramska stvaraoca, posvećujući pažnju Ranku R. Radoviću, Veselinu „Veji“ Lazareviću, Jagošu Markoviću i nedavno preminuloj barskoj pjesnikinji Oliveri Mašanović. Poseban dio časopisa je posvećen pjesniku Milu „Mišku“ Vučiniću.

„Kao i svake godine od formiranja Udruženja, uspjeli smo da pored mnogih drugih projekata koji su u toku, za Dan Bara objavimo i ovaj dvanaesti broj časopisa Nekazano. Raduje me što se Baru iz Rusije vratio naš prijatelj Sergej Zabijako, koji je poklonio svoju fotografiju za naslovnu stranu časopisa. Tu je i naša Baranka Nada Radović Dedić, čiju smo fotografiju takođe iskoristili za korice. Časopis obiluje sjajnim radovima, a posebno me raduje činjenica da se sve više mladih stvaralaca javlja i na taj način podmlađujemo list. Nadam se da će čitaoci uživati u ovom zaista odlično pripremljenom broju.“ – izjavio je Labud N. Lončar ispred udruženja „Nekazano“.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.
WordPress PopUp Plugin