fbpx
spot_img

Italija će plaćati 2 000 € parovima koji se venčaju u Rimu

Ponuda u centralnoj Italiji, koja je otvorena i za italijanske i strane parove, nudi iznos od 2.000 evra za organizaciju venčanja ili građanskih zajednica u toj oblasti u pokušaju, da podstakne poslovanje za lokalni sektor venčanja nakon pandemije.

Regija Lacio, koja uključuje i glavni grad zemlje, Rim, druga je najnaseljenija regija u Italiji. U okviru inicijative pod nazivom „Lacio s ljubavlju“, izdvojeno je 10 miliona evra za vraćanje sredstava italijanskim i stranim parovima do 2.000 evra, kada kupe usluge ili proizvode od lokalnih ugostitelja, cvećara, organizatora venčanja i drugih kompanija za svoj veliki dan.

Sva venčanja i građanske zajednice koje se održe između 1. januara i 31. decembra 2022. će imati pravo na grant. Grant takođe može pokriti troškove medenog meseca, usluge fotografisanja i zabave za venčanje. Službena veb stranica regije navodi da se nada da će grantovi povećati poslovanje u ovoj oblasti i pomoći lokalnim dobavljačima da se oporave od ekonomskih posledica pandemije kovida 19, piše ultraba.

Italija je među zemljama sa najviše umrlih od kovida i među prvima je uvela karantin.

U septembru 2020. Assoeventi, ogranak italijanskog poslovnog lobija Confindustria za događaje i venčanja, rekao je za Financial Times da je 85 odsto planiranih italijanskih venčanja za tu godinu odloženo zbog pandemije.

Osim toga, procenjuje se da je 9.000 venčanja koja su planirali međunarodni parovi ili odloženo ili otkazano.

Parovi koji prihvate regionalnu ponudu trebaće da prilože dokaz o maksimalno pet računa. Prijave se mogu podneti do 31. januara 2023. godine ili do isteka sredstava.

„Uveli smo značajnu investiciju i sa pogledom na sektor turizma, te sa svešću i ponosom da se možemo pohvaliti svakim delom naše regije, sa mnogim lokacijama koje su među najčarobnijim i najfascinantnijim na svetu zahvaljujući našem kulturnom nasleđu bez premca“, navodi predsednik Lacija.

Region nudi širok spektar lokacija za venčanja od gradova, pa do čarobnih sela. Glavni grad zemlje je dom nekih od najpoznatijih znamenitosti Italije, uključujući Španske stepenice, Koloseum ili Fontanu di Trevi.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.