fbpx
spot_img

Izložba polaznika Škole karikature u Pančevu

Utorak, 27. Februar od 19h

Galerija Doma omaldinePančevo

Na inicijativu direktorke ’’Doma omladine Pančevo’’, Marije Jević, i angažovanjem pančevačkog karikaturiste i ilustratora Nikole Dragaša, u aprilu mesecu 2016. godine počela je sa radom ’’Škola karikature Doma omladine Pančevo’’ sa ciljem da se deci približe satira i humor.
Škola je besplatna, i broji oko 50 polaznika, dece uzrasta od 6 do 15 godina. Pored geg i portretne karikature, deca su radila likovna rešenja za filmski plakat, ilustraciju za naslovnu stranu svoje omiljene knjige, maskotu, masku, ilustracije životinja od slova i geometrijskih tela, a nekako su se najviše radovali kada su crtali strip i strip junake kao što su Zagor, Morgan Lost, Brendon i druge. Polaznici škole su u proteklom periodu beležili i sjajne rezultate na likovnim  i konkursima za karikaturu. Pored radova koji su nastali na časovima, deca su izlagala i tematske radove na značajnim manifestacijama kao što su ’’Fridom festival’’, ’’Slaninijada’’ i ’’Dani Vajferta’’. Škola karikature ugostila je mnogobrojne umetnike i ljude iz sveta umetnosti, karikature i  satire a polaznici škole karikature su svoje radove objavljivali u raznim dečjim časopisima i publikacija.

 

Na izložbi radova polaznika “ŠKOLE KARIKATURE DOMA OMLADINE PANČEVO” biće izloženi crteži dece koja pohađaju prvu i naprednu grupu škole. Svaka grupa broji po 25 polaznika, i svaki od njih će izložiti svoj najbolji rad koji smo zajednički izabrali. Uz izložbu će ići I štampani katalog u kome će se naći imena svih izlagača i najbolji radovi polaznika Škole karikature.

11

 

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.