fbpx
spot_img

Još jedno uspješno književno veče u Hildenu

U Hildenu, Njemačka,  je održano još  jedno uspešno književno veče sa internacionalnim autorima: Šimo Ešić, Zagorka Bunthornsade, Mika, Vladisavljević Vlacović, kao i gostima Ljubiša Simić, Tatjana Milanović i Petra Bork.

Uz muziku sa gitare učenice Mile Damnjanović uz prisustvo gradonačelnika Hildena Dr. Claus Pommer i konzula Srbije Nebojše Živanovića pred brojnom publikom u organizaciji JU/Da KUD-A Hilden i.V. sa predsednicom Dragicom Šreder.

Labud Lončar
Labud Lončar
Labud N. Lončar, rođen je 1964.god. u Ivangradu, današnje Berane. Pjesnik, prozni pisac i kolumnista. Bavi se pisanjem poezije i proze. Organizator mnogih kulturnih manifestacija i promocija. Osnivač i predsjednik međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ iz Bara. Član je Udruženja književnika Srbije i međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ iz Bara, kao i mnogih drugih Udruženja književnika putem društvenih mreža. Zastupljen je u tridesetak domaćih i stranih antologija i zbornika. Dobitnik je mnogih međunarodnih i domaćih nagrada i priznanja. Pjesme su mu prevedene na engleski, francuski, njemački, poljski, ruski, rusinski, makedonski I bugarski jezik. Objavio je pet knjiga poezije: „Rođenje suze“, „Ostavljanja“, „Na poleđini sna“, „Ako prećutim pjesmu“I “Sidro noći” kao i knjigu kratkih priča „Svako ostavi neki trag“. Osnivač je i urednik časopisa za kulturu i umjetnost „Nekazano“, kao i časopisa za haiku „Nekazano“ ujedno je i osnivač i glavni urednik portala za kulturu iumjetnost „Nekazano“. Osnivač je Festivala ljubavne poezije „Pjesnik – Svetionik“. Živi i stvara u Baru