17. Januara 2020. | 14:17
Početna / Otvorena vrata / Jovana Popov iz Srpskog Itebeja među najboljim studentima UNS-a

Jovana Popov iz Srpskog Itebeja među najboljim studentima UNS-a

Jovana Popov ima samo 23 godine, završila je fakultet i već nekoliko meseci je zaposlena. Pre nekoliko dana proglašena za jednog od najboljih studenata Univerziteta u Novom Sadu.

 

Foto: Dnevnik/Privatna arhiva

– Filozofski fakultet sam završila sa prosečnom ocenom 10. Završila sam ruski jezik, i pri kraju studiranja sam se prijavila da praksu radim u NIS-u. Kad se završila praksa, moji mentori su me pozvali da ostanem da radim. Oberučke sam prihvatila i evo već nekoliko meseci radim u službi koja je u NIS-u prvi kontakt sa Rusima – priča Jovana.

 

Jovana je rodom iz Srpskog Itebeja, gde je završila osnovnu školu, pa gimnaziju u Zrenjaninu.

 

–  Imala sam divnu profesorku ruskog jezika Irinu Ubović. Zahvaljujući radu sa njom stigla sam na 13. Međunarodnu olimpijadu za strance u Moskvi, gde sam u svojoj kategoriji osvojila prvo mesto i to je presudilo. Upisala sam ruski jezik, diplomirala ga u roku sa prosečnom ocenom 10 i sada, pored posla, upisala i master studije – ističe Jovana.

 

Sve što je dosad u životu uradila zahtevalo je od Jovane mnogo rada i odricanja. Ipak, znala je šta voli, čemu želi da se posveti i šta u životu želi. Zato joj nijedan izazov, a bilo ih je, nije pao teško.

 

– Nisam imala dilemu kada su me pozvali da radim u NIS-u. Radim sa odličnim timom, ruski koristim u toku čitavog radnog dana. To je odlično za moje dalje napredovanje. Nastavila sam i školovanje, što nije lako, ali uspeva mi – napominje ova devojka.

 

Svojim vršnjacima Jovana ima šta da poruči:

 

– Protivnik sam kategoričnih mišljenja i mislim da sam svojim primerom to i dokazala. Da bi uspeo, moraš mnogo da radiš, da budeš jako dobar, da se nečeg i odrekneš i tada je sve moguće. Ja sam se sama probijala u Novom Sadu. Svojim radom i znanjem završila sam fakultet u klasi najboljih, pronašla posao koji volim i na mestu gde se moje znanje i trud cene. Srećna sam ovde, radim posao koji volim u svojoj zemlji i za to sam adekvatno nagrađena. Dakle, može se i ovde biti srećan i uspešan – poručuje Jovana.

Izvor: dnevnik.rs

Share on Facebook
Facebook
Novakujem

O autoru: Zoran Todorović

Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.