fbpx
spot_img

„Jubav u vrime kupusa“ – Tonka Alujević iz Splita u Beogradu

Beograd. 16.5.2o15. 2oh. Scena KULT TEATAR u Vuku Karadžiću ( eminentno mjesto u Beogradu) gostuje Tonka Alujević iz Splita.
Monodrama „Jubav u vrime kupusa“ i film o gucu „Pol oriha“ ostavili su prisutne bez daha dok su upijali svaku rijeć ove prelijepe, suverene, duhovite, Hvarke, Dalmatinke.
U prepunoj dvorani pomenutog Teatra gošća iz Splita Tonka Alujević uradila je ono što mnogi odavno nisu imali priliku osjetiti, čuti i doživjeti u Beogradu. Osjetio se miris Splita, Dalmacije.
Po završetku predstavljanja „Jubav u vrime kupusa“, publika je frenetičnim aplauzom u dva navrata vraćala na scenu Tonku Alujević i pokazala svoje oduševljenje izvedenom predstavom.
Direktor Vuka Karadžića, gospodin Svetislav Goncić zahvalio se i čestitao je Tonki na izvedbi monodrame podvlačeći da mnogi profesionalci u glumi nisu u stanju tako dobro dočarati emocije kao što je to ona uradila.
Svojom monodramom i filmom Tonka Alujević prezentovala je svoj rad u najboljem svijetlu. Samim tim i svoj grad i svoju državu iz koje dolazi.
Među prisutnima u Kultu viđeni su predstavnici Veleposlanstva Republike Hrvatske, ataše za kulturu pri Veleposlanstvu republike Hrvatske u Beogradu gospođa Valentina Šarčević, zatim Sekretar veleposlanstva, mnogi poznati književnici, političari, glumci koji su čestitali Tonki na uspjehu.
Do nekog novog susreta, naklon vrsnoj spisateljici Tonki Alujević.
Fotografije i tekst: Ljiljana Crnić

IMG_0761

UDRUŽENjE BALKANSKIH UMETNIKA
UDRUŽENjE BALKANSKIH UMETNIKAhttp://ubu.mojsajt.rs/
Nevladino i neprofitno udruženje, osnovano na neodređeno vreme, radi ostvarivanja ciljeva u oblasti savremenog kulturnog stvaralaštva i to kroz književnost, slikarstvo, fotografiju, muzički i scenski angažman, sa posebnim osvrtom na afirmaciju mladih u cilju održivosti i unapređenju postojećeg i kreiranju novog kulturnog života društvenih zajednica na Balkanu.