fbpx
spot_img

Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj podržao PowerUp! takmičenje cleantech startapa

Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj podržao je ovogodišnje PowerUp! takmičenje, u organizaciji EIT InnoEnergy, na kojem će startapi iz naše zemlje imati mogućnost da osvoje novčanu nagradu od 50.000 i investiciju vrednosti do 150.000 evra.

 

 

Prijave za takmičenje su otvorene od 11. februara.

 

„Evropski Institut za inovacije i tehnologiju je jedan od naših najvažnijih partnera u izgradnji inovacionog ekosistema. Programi kao što je PowerUp! takmičenje su sjajna prilika za naše startap kompanije da dobiju najbolju podršku za rast i razvoj poslovanja na globalnom tržištu. Uveren sam da će naše partnerstvo i zajednički projekti i u budućnosti značajno doprinositi ekonomskom rastu Republike Srbije zasnovanom na znanju i inovacijama, otvaranju većeg broja startapa i novih, pametnih radnih mesta“, rekao je ministar za inovacije Nenad Popović posle sastanka sa Jakubom Milerom, izvršnim direktorom EIT InnoEnergy-a za Centralnu Evropu.

 

„InnoEnergy aktivno traži prilike za investicije u Srbiji i veruje da je ministarstvo najbolji mogući partner u lociranju najplodnijih projekata za ulaganje. Kabinet ministra za inovacije je značajno doprineo perspektivnim pregovorima sa važnim akterima srpskog ekosistema, što nam pruža priliku da razmenjujemo informacije o našem portfoliju i ekspertizi. InnoEnergy sa zadovoljstvom prihvata podršku ministarstva u promociji ovogodišnjeg PowerUp! takmičenja među srpskim preduzetnicima, istraživačima i studentima, sa ciljem odabira lokalnog pobednika koji će Srbiju predstavljati na velikom finalu”, izjavio je Miler.

 

PowerUp! je najveće startap takmičenje u Centralnoj i Istočnoj Evropi u oblasti energetike, mobilnosti, pametnih gradova, grejanja i ostalih rešenja povezanih sa čistim tehnologijamaPored novčane nagrade, pobednik takmičenja će takođe dobiti priliku da učestvuje u prestižnom Highway® poslovnom akceleratoru kompanije InnoEnergy.

 

Od ove godine takmičenje dobija posebnu povezanost sa globalnim tematikom zagađenja vazduha (“Clean Air Challenge”) tako što će startap sa najboljom idejom iz ove oblasti biti specijalno odlikovan.

 

Startapi koji apliciraju za takmičenje biće pozvani da učestvuju u treninzima evropskih poslovnih mentora. Ove radionice će pripremati takmičare za nacionalno i regionalno finale, tokom kojih će prezentovati svoje ideje stručnom žiriju. Nacionalno finale za Srbiju će se održati 9. aprila u Beogradu, dok će regionalni pobednik biti izabran 21. maja u Krakovu, tokom Impact’19, jedne od najvećih ekonomskih konferencija u centralnoj i Istočnoj Evropi.

 

Uslovi učešća na takmičenju, formular za prijavu, kao i sve potrebne informacije dostupne su na www.powerup.innoenergy.com

 

Prijave traju do 11. marta 2019.

Izvor: najstudent.com

Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.