fbpx
spot_img

Književni konkurs „Ulaznica 2018“

Časopis “Ulaznica” i Gradska narodna biblioteka “Žarko Zrenjanin” u Zrenjaninu raspisali su konkurs za neobjavljene priče, pesme i eseje.

 

Pravo učešća na književnom konkursu “Ulaznica 2018” imaju svi autori stariji od 18 godina koji pišu na bhsc jezicima.

Rok za slanje radova je 15. septembar 2018. godine.

 

Radove treba poslati na adresu: Gradska narodna biblioteka “Žarko Zrenjanin”, Trg slobode 2, 23000 Zrenjanin, Srbija, sa naznakom: “Za Konkurs Ulaznica 2018”.

Radovi se ne mogu slati putem e-maila.

 

Tekst se smatra objavljenim ukoliko se nalazi u knjizi, časopisu i/ili na internetu pre objavljivanja saopštenja žirija književnog konkursa “Ulaznica 2018”.

Otkucani ili odštampani radovi potpisuju se šifrom, a rešenje šifre sa ličnim podacima, adresom, brojem telefona i e-mail adresom autora/ke šalje se u posebnoj koverti koji se prilaže uz radove. Radovi ispisani rukom neće biti uzeti u obzir.

Očekuje se da stigne najviše do 5 pesama, 3 priče i 3 eseja, s tim da je moguće konkurisati u sve tri kategorije. Dužina pojedinačne priče ili eseja ne može da prelazi 15.000 slovnih mesta, uključujući i razmake. Rukopisi se šalju u tri primerka. Rukopisi se ne vraćaju.

Odluku o nagradama, koje se sastoje od novčanog iznosa, diplome i objavljivanja u posebnom broju časopisa “Ulaznica”, doneće žiri koji će imenovati redakcija časopisa.

Proglašenje dobitnika i uručenje nagrada biće na završnoj svečanosti u Gradskoj narodnoj biblioteci “Žarko Zrenjanin” 14. decembra 2018. godine u 19 časova. Tom prilikom biće promovisan broj “Ulaznice” u kojem će biti objavljeni nagrađeni i pohvaljeni radovi.

Kontakt za detaljnija obaveštenja: +38123/566-210 ili [email protected].

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.