fbpx
spot_img

Književnica oduševila skadarlijske boeme i pesnike! Nagrađena prestižnim priznanjima, dorćolskim fijakerom do srca čitalaca!

Renomirana beogradska književnica, pesnikinja, novinarka i humanitarka Božica Velousis koja neumorno radi na očuvanju srpskog jezika i književnosti, poezije i srpsko – grčke tradicije, sinoć je u prestoničkoj Skadarliji nagrađena prestižnim priznanjima u vidu zlatnih medaljona i svečanih plaketa.

Naime, književnica Velousis je odlukom stručnog žirija i predstavnika kulturnih institucija u Beogradu, ušla u međunarodni novogodišnji zbornik poezije „Dorćolski fijaker“, kada je i zvanično u zborniku predstavljen njen rad kroz književost i novinarstvo. Kako je bilo navedeno da dame moraju prisustvovati ovom novogodišnjem spektaklu sa cvetom u kosi, srpska književnica je oduševila sve prisutne svojom arhaičnom frizurom, kojom je podsećala na dobre vile, boginje i čarobnice iz najlepših ruskih i grčkih bajki. Odlukom Beogradskog centra za kulturu i književnost, Udruženja romskih književnika u Beogradu, Evropske institucije za književnost pesnicima su dodeljene svečane povelje i medalje za rad, doprinos i stvaralaštvo, povodom ulaska u veliki novogodišnji pomenuti zbornik koji čine najlepše pesme domaće i inostrane poezije.

Božici Velousis je pripala velika svečana povelja u vidu zahvalnice za učešće na velikom međunarodnom novogodišnjem festivalu poezije „Dorćolski fijaker“, ali i zlatne medalje Udruženja književnika u Beogradu i Beogradskog centra za kulturu i književnost. Tim povodom, predstavila je najlepše autorske pesme i prisutnim kolegama poželela mnogo ljubavi i pažnje u Novoj 2020. godini. Ovim značajnim priznanjem, nagrađeni su i pojedini drugi kulturni stvaraoci, istaknuti u poeziji, ali i Pozorištu, novinarstvu, muzičkoj umetnosti.

 

Marko Spirić

(Novinar i organizator estradnih dešavanja )

e-mail: spiric017@hotmil.com

PRIJATELJ  PORTALA

Ručno rađen unikatni nakit od poludragog kamenja „DI“ – Dragica Pejović „Moje zlatne ruke“

Bulevar kralja Aleksandra 488 A, lokal broj 44, Beograd

Kontakt: 060/34-71-720

 

 

Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.