fbpx
spot_img

Književno-scenski čas sa Petrom Božovićem pred publikom na Kosovu i Metohiji

Glumac Petar Božović boravi na Kosovu i Metohiji, gde u više sredina govori stihove i kazivanja znamenitih srpskih književnika i mislilaca. Prvi susret sa publikom imao je u Gračanici.

Toplo je publika pozdravila glumca Petra Božovića u Gračanici. Interpretirao je misli Njegoša i Matije Bećkovića.

Publika ističe da je Petar Božović dobar govornik, da su tekstovi koje govori lepi i aktuelni.

Književno-scenski čas sa glumcem Petrom Božovićem u Domu kulture Gračanici inicirao je privrednik Branislav Baćović.

Materijalno pomaže škole i druge ustanove, a na Kosovo i Metohiju, kao duhovno stecište, skreće pažnju književno-scenskim časom i Petrom Božovićem.

„Nije Kosovo teritorija, Kosovo je naše srce i naša duša. Ja to pričam po Beogradu jer zaista ovu ljubav i ovu toplotu možete da sretenete samo kod naših ljudi na Kosovu. Svi ostali smo u nekim kalkulacijama, svi nešto jure, neke pare. Pare nisu najbitnije u životu. Odnos među ljudima, srdačnost druženje, to je odlika ljudi, a ne novac“, naglasio je Baćović.

Petar Božović o Kosovu govori kao da ne odlazi sa njega. Kaže, došao je i na Kosovu ostao, večno.

„Nemojte da vam je bliže Rim, Krakov ili Modena, Beč. Sve to možete, ali, evo, ovde dođite da vidite odakle ste. Ne branimo mi na Kosovu ovu bogatu i plodnu Metohiju. Imamo Vojvodinu i Srbiju, možeš da radiš šta hoćeš što se tiče poljoprivrede. Nego dušu svoju ovde imamo. Nećemo da prodamo dušu“, objašnjava Božović.

Književno-scenski čas sa glumcem Petrom Božovićem, biće nastavljen danas, sutra, prekosutra. I to u Bogosloviji u Prizrenu, u Goraždevcu kod Peći, Osojanu kod Istoka i u Zubinom Potoku.

Izvor: rts.rs

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.