fbpx
spot_img

Konkurs „Satira festa 2018“

Raspisan je Konkurs za učešće i dodelu nagrada na XVI Međunarodnom festivalu humora i satire „Satira festu 2018″, koji će biti održan u Beogradu 10. oktobra 2018. godine.

 

Ovogodišnji Festival biće posvećen sto dvadesetojgodišnjici objavljivanja prve knjige žene aforističara u Evropi i prve knjige aforizama na srpskom jeziku – zbirke „Aforizmi“, koju je napisala kraljica Natalija Obrenović.

 

Autori iz Srbije i inostranstva mogu slati svoje radove, potpisane imenom i prezimenom (uz navođenje podataka za kontakt, obavezno adresa elektronske pošte i broj telefona), do 15. septembra 2018, na adresu elektronske pošte [email protected].

 

Na konkurs se šalju:

  • satirični aforizmi (do 30 aforizama);
  • satirične priče ( do tri priče)
  • satirične pesme (do tri pesme).

 

Primaće se isključivo objavljeni i neobjavljeni satirični radovi nastali posle prošlogodišnjeg „Satira festa“, održanog 17. oktobra 2017. godine.

 

Jedan autor može da učestvuje u sve tri kategorije.

 

Radovi se šalju u u atačmentu mejla i potrebno je da budu imenovani po kategorijama: aforizmi, pesme ili priče. Autori koji šalju do tri pesme ili priče potrebno je da radove iz iste kategorije smeste u jedan word dokument (pesme sa pesmama, priče sa pričama).

 

Priče i pesme treba da budu do jedne stranice formata A4, s uobičajenim proredom i veličinom fonta 12.

 

Umetnički savet manifestacije i selektor Festivala izabraće radove, proglasiti pobednike i odrediti učesnike na književnoj večeri, koja će biti održana u sali Kolarčeve zadužbine, Studentski trg 5, u Beogradu.

 

Autoru najboljeg aforizma, izgovorenog na manifestaciji, pripašće tradicionalna nagrada „Vuk Gligorijević“. Za najbolju pesmu dodeljuje se priznanje „Rastko Zakić“, a nagradu će poneti i autor najbolje satirične priče.

 

Nagrade se sastoje od plakete i novčanog iznosa.

 

Selektor „Satira festa 2018“ je Slobodan Simić.

 

Pozivaju se pojedinci, redakcije, izdavačke kuće i institucije da do 25. septembra 2018. godine na adresu elektronske pošte [email protected] predlože autore i obrazlože predloge, za nagradu „Satira festa“, za ukupan doprinos satiri.

 

Zaslužnim autorima i prevodiocima iz inostranstva biće dodeljeno priznanje „Zlatni krug“, za afirmaciju satire u svetu.

 

Takođe, po treći put biće dodeljena i nagrada za “Satiričnu hrabrost”.

 

Po prvi put na “Satira festu” biće uručeno novoustanovljeno priznanje “Nikola Otaš”, za ukupan doprinos satiričnoj karikaturi, koje dodeljuju Udruženje karikaturista Srbije FECO i Beogradski aforističarski krug.

 

Dodatne informacije mogu da se dobiju obraćanjem na adresu [email protected].

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.