fbpx
spot_img

Konkurs za deseti broj ZVEZDANOG KOLODVORA

Redakcija e-časopisa za umetnost i kulturu raspisuje konkurs za deseti broj časopisa. Do sada je objavljeno pet brojeva časopisa i dva dvobroja. Pred nama je deseti – jubilarni broj.

Tema za novi broj

Mudrost ne treba biti opširno napisana da bi bila jasna. Ponekad je manje zapravo više. Samo jedna rečenica može biti snažnija i jasnija od njih dvadeset, ukoliko se odnose na istu temu.
Zanima nas što imate za reći, a da to činite sa što manje reči. Stoga je tema novog broja Zvezdanog Kolodvora: „Kratke misli“. Šaljite nam svoje crtice, aforizme, razmišljanja, haiku poeziju, pa i haigu. Pošaljite nam najdraže aforizme drugih autora i pokušajte ih svojim rečima objasniti.
Zvezdani Kolodvor ulazi u treću godinu postojanja zahvaljujući raznim umetnicima i naša je misija tek započela. Zakoračimo u 2017. godinu razgovarajući o mudrosti i imajući na umu da je skromnost vrlina velikih.
Pored teme koju je ovaj put zadao naš urednik Mario Lovreković, šaljite nam poeziju, prozu, recenzije i prikaze vaših dela, tekstove iz književenosti (eseje, kritike), filozofije, arheologije, istorije, istorije umetnosti, kulture, filma, slikarstva. Pozivamo vaspitače, nastavnike i voditelje literarnih radionica da nam pošalju radove svojih učenika i svoje dramske tekstove. Šaljite nam umetničke fotografije i slike za rubriku Portret umetnika i naravno, sve pozitivne vibracije.
Sve to možete poslati na naš mail [email protected] sa naznakom (za deseti broj). Rok za slanje je 18. februar 2017. godine.

http://klubzvezdanikolodvor.blogspot.rs/

e-časopis za umetnost i kulturu „Zvezdani Kolodvor“
e-časopis za umetnost i kulturu „Zvezdani Kolodvor“http://klubzvezdanikolodvor.blogspot.rs/
Časopis je osnovan u januaru mesecu 2015. godine i registrovan u Narodnoj biblioteci Srbije. Objavljuje se kvartalno i konkurs za slanje radova je stalan. Nastao je kao proizvod želje da afirmiše, kako pisanu reč tako i vizuelnu umetnost. Do sada je objavljeno šesnaest brojeva. Osnivač i urednik časopisa je Zorica Tijanić, književnica i novinarka iz Beograda.