fbpx
spot_img

Konkurs za zajedničku zbirku ljubavne poezije „PJESNIK – SVETIONIK“

Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ raspisuje

KONKURS

Za zajedničku zbirku ljubavne poezije „PJESNIK – SVETIONIK“ Broj 2.

–  Zainteresovani autori mogu poslati po jednu ljubavnu pjesmu dužine do 32 reda.

– Radove iskljućivo slati kao Word dokument font: Times New Roman, veličina 12.

– Radovi mogu biti neobjavljene i već objavljivane pjesme.

– Radove slati na ćiriličnom i latiničnom pismu i na svim jezicima regiona i svijeta.

– Autori koji šalju radove na maternjem jeziku(makedonski, slovenački i sl.) moraju biti kvalitetno prevedeni na srpski jezik.

– Pretplata i slanje, kotizacija i sl. se naplaćuje u visini od 10,00€.

– Dostava knjiga će se vršiti po završenom Festivalu i to na teritoriji Crne Gore poštom a za druge zemlje Regiona i inostranstva po gradovima(preko naših ovlašćenih članova).

Radove slati do 25. Jula 2019. Godine na e- mail: [email protected]

– Najbolja pjesma po izboru žirija(koji će se naknadno odrediti) nagradit će se sa produženim   vikendom u Baru, za dvije osobe. Ostali autori će dobiti zahvalnice ili diplome za učešće na Festivalu.

 – Promocija i Festival ljubavne poezije „PJESNIK – SVETIONIK“ održat će se u Baru, u vremenu od 20 do 25. avgusta 2019. godine.

Dobro došli!

Labud Lončar
Labud Lončar
Rođen u Ivangradu (današnje Berane). Objavio četiri knjige poezije. "Rođenje suze", Labud N. Lončar, rođen je 1964.god. u Ivangradu, današnje Berane. Pjesnik, prozni pisac i kolumnista. Bavi se pisanjem poezije i proze. Organizator mnogih kulturnih manifestacija i promocija. Osnivač i predsjednik međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ iz Bara. Član je Udruženja književnika Srbije i međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ iz Bara, kao i mnogih drugih Udruženja književnika putem društvenih mreža. Zastupljen je u tridesetak domaćih i stranih antologija i zbornika. Dobitnik je mnogih međunarodnih i domaćih nagrada i priznanja. Pjesme su mu prevedene na engleski, francuski, njemački, poljski, ruski, rusinski, makedonski I bugarski jezik. Objavio je četiri knjige poezije: „Rođenje suze“, „Ostavljanja“, „Na poleđini sna“, „Ako prećutim pjesmu“ i knjigu kratkih priča „Svako ostavi neki trag“. Osnivač je i urednik časopisa za kulturu i umjetnost „Nekazano“, kao i časopisa za haiku „Nekazano“ ujedno je i osnivač i glavni urednik portala za kulturu iumjetnost „Nekazano“. Osnivač je Festivala ljubavne poezije „Pjesnik – Svetionik“. Živi i stvara u Baru.