fbpx
spot_img

Košarka: Deseto kolo Aba lige

U takmičenju kako je Aba liga, porazi i pobede se brzo zaboravljaju a mečevi se smenjuju kao na traci. Deseto kolo regionalnog šampionata nastavlja se ovog petka kada su na programu utakmice desetog kola.
Košarkaši Metalca će opet otvoriti kolo, samo što će sada gostovati ekipi Tajfuna iz Šentjurija od 21 h. U meču u kome se može reći da nema izrazitog favorita, Metalac zbog toga što je ostao bar dva meseca bez svog najboljeg igrača a Tajfun zbog same činjenice što su debitanti i što u neke mečeve ulaze sa previše respekta prema protivniku.
Mega će u subotu u od 19 ugostiti ekipu Cibone, u meču u kome će biti apsolutni favoriti. Crvena Zvezda će se po povratku iz Minhena, već u nedelju ugostiti neugodnu ekipu Igokeje. Taj meč počinje u 17 h. Poslednji naš predstavnik Partizan putovaće u Zadar na duel istoimenoj ekipi. Reklo bi se biće to meč dva posrnula velika košarkaška centra, u meču u kojem se očekuje debi novog pleja Partizana.
Krka i Sutjeska će igrati u subotu od 17h, Cedevita u nedelju od 19h protiv Union Olimpije, dok će Budućnost nakon neočekivanog poraza u Pioniru, ugostiti ekipu MZT u nedelju od 21h.

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...