fbpx
spot_img

Otvorena izložba nove sofisticirane modne linije „Afokravate Divne Bijelić“

U klubu Društva novinara Vojvodine (Vojvođanskih brigada 17) 29. marta u 19h otvorena je izložba nove sofisticirane modne linije „Afokravate Divne Bijelić“. Posetioci su imali priliku da vide više od pedeset unikatnih afokravata na kojima su ispisani aforizmi Divne Bijelić na srpskom, engleskom i ruskom jeziku. Različitom kompozicijom teksta na tri jezika postignuta je originalna dizajn-vizura kravate. Sat vremena pred početak zvaničnog programa u jednoj od prostorija u kojoj su izložene afokravate izbio je kratak spoj i nestalo je svetla. Srećom, pa je struje bilo u glavnoj prostoriji predviđenoj za program otvaranja. U drugom delu su zapaljene sveće te je publika za vreme koktela mogla da vidi kravate i u romantičnom sveća-fazonu.

Divna Bijelić

Divna Bijelić je tim povodom izjavila: „Pa to je sasvim prikladno. Reč aforizam je pojam koji potiče još iz Stare Grčke i Hipokrata, a tada nije ni postojala struja. Sveće su prikladnije.“

Izložbu je otvorio Mladen Bulut, predsednik Društva novinara Vojvodine.

Književna i likovna kritičarka Ksenija Katanić nadahnuto je pročitala svoj prikaz, to jest svoje stručno mišljenje o afokravatama, ističući da je Divna Bijelić ušla u svet primenjene umetnosti, mode i dizajna na veoma originalan način. Izložba je otvorena 29. marta, a svi zainteresovani će moći da je posete do 12. aprila do kada će ova postavka afokravata biti u Društvu novinara Vojvodine. U junu ove godine izložba afokravata će biti postavljena i u inostranstvu.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.