fbpx
spot_img

Košarka: Metalac na desetoj poziciji

Košarkaški klub Metalac završio je 2016. godinu sa učinkom od četiri pobede i sedam poraza. To je bilo dovoljno za sasvim solidno deseto mesto u KLS (Košarkaška liga Srbije), s obzirom na probleme sa kojima se valjevski sastav suočio na samom početku sezone. Bilo je priča da će Metalac doživeti sudbinu kragujevačkog Radničkog, međutim taj scenario je izbegnut.

Pred start sezone bilo je više priče o problemima sa kojima se suočava Metalac nego o početku takmičenja, tako da je bilo očekivano da Metalac vodi borbu za opstanak. Može se reći da je sezona za valjevski klub počela tek u drugom kolu, jer su tek posle utakmice sa Dinamikom registrovani neki igrači poput Miloš Janković, Danilo Ostojić, Milan Radivojević, Dušan Hukić… Kada se uzme u obzir da su pripreme kasnile više od mesec dana, da je trener Poček imao veoma malo vremena da sklopi sve kockice, ljubitelji košarke u Valjevu mogu biti zadovoljni učinkom od četiri pobede. Možda je valjevski sastav mogao do još koje pobede, posebno u mečevima protiv Spartaka i Beovuka, međutim kao što sam već rekao dobar učinak kada se uzmu u obzir sve činjenice. Iako je trenutno pauza u KLS ovo zapravo nije kraj prvog dela takmičenja. Izabranici Mihaila Počeka imaju da odigraju još utakmice protiv Tamiša i Dunava. Naravno, treba pohvaliti i momke koji nose dres najvećeg valjevskog brenda, gospodin Duško Đukanović je to više puta istakao na konferencijama za štampu. Iz ugla Pokazivača velike pohvale zaslužuju Aleksandar Vasić, Đukan Đukanović, a posebno Brano Đukanović.

 

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...
WordPress PopUp Plugin