fbpx

Košarka: Olimpijakos i Panatinaikos nastavljaju borbu

Olimpijakos nastavlja svoju dominaciju u grčkoj ligi. I posle 13 odigranih kola crveno – beli su i dalje jedina neporažena ekipa u šampionatu. Nova žrtva nekadašnjeg šampiona Evrope bio je Kimis, za koji nastupa Slaven Čupković. Kimis je tokom tri četvrtine bio ravnopravan protivnik i pred početak poslednje deonice imao je svega četiri poena minusa. Ipak, to je bilo sve od Kimisa pošto je u četvrtoj četvrtini Olimpijakos dodao gas i meč rešio u svoju korist rezultatom 90:72. I Panatinaikos je bio uspešan u 13. kolu, a ovog puta Atinjani su bili bolji od PAOK-a. Znatno boljom igrom tokom prve tri četvrtine Panatinaikos je stekao ogromnu prednost od 19 poena razlike, međutim opuštenijim pristupom u poslednjih deset minuta PAOK je uspeo da ublaži poraz. Na taj način nekadašnji šampioni Evrope su nastavili borbu za prvu poziciju.

Tabela: Olimpijakos 13-0, Panatinaikos 12-1, AEK 10-3, Aris 8-5, PAOK 7-6, Kolosos 7-6, Retimno 6-7, Kimis 5-8, Lavrio 4-9, Prometeus 4-9, Koroivos 4-9, Apolon 4-9, Trikala 4-9 i Lefkada 3-10.

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...