fbpx
spot_img

Крагујевчани успешни у Шапцу

                                                 

Мали формат, посебна прича
Мали формат, посебна прича

 

 Двадесет пета изложба „Mалог формата” у Шапцу одржана је 22. августа у препуној галерији Културног центра. Изложено је 134 рада малог формата 202x0 од 104 аутора, који сваке године на посебан начин плене пажњу публике и критике. Јубиларну награду поделили су на равне части Драган Тодоровић за дигитални принт, из Крагујевца и Соња Петровић Јагић за керамо скулптуру, из Београда.

„Ова изложба је настала као реакција на свеприсутну понуду 000_0293 јефтиних, квазиуметничких понуда које каректерише површност и хипер продукција и као потреба да се укаже на праве, креативне и оригиналне уметничке вредности признатих уметника како из Србије, тако из окружења и шире. Окупљени реномирани уметници двадест пети пут, а њихова дела, стилски хеторегона, представљају јединствену целину занимљивог естетског доживљаја. Кроз различите ликовне дисвиплине уметници су на самосвојначин презентовали своје индивидуалне поетике. Награђени дигитални принт и керамо скулптура некако су се наметнуле квалитетом и свежином. Жири је сматрао да су њихови радовималог формата показали сву драж у томе што су у себи задржали изворност креативне искре“, између осталог рекла је Сања Петровић Јагић.

DSC05042

 На овој жирираној изложби своје радове је имало још пет крагујевчана: Васиљевић Јасмина комбиноване технике, Кнежевић Момир акрилик на папиру, Душица Нешковић Марчетић аквареле, Маја Радосављевић аквареле и Јелена Шалинић Терзић комбиновану технику.

01 SANJA SREMAC

02 SANJA

03

04

06

05

07

09

08

MALI FORMAT

Miloš Ignjatović
Miloš Ignjatović
Priređivač Šumadijskog ateljea. Fotoreporter ,,Blica'', ,,LID-'a'', ,,Sportskog žurnala'', ,,Svetlosti'', ,,KG novina'', ,,Politike''.