fbpx
spot_img

Kraljevski par prisustvovao obelaževanju Vidovdana na Kosovu i Metohiji

Gračanica, Kosovo i Metohija, 28. jun 2017 – Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina prisustvovali su danas Svetoj arhijerejskoj liturgiji u manastiru Gračanica, koju je služio Njegova Svetost Patrijarh srpski Gospodin Irinej.

Nakon liturgije kraljevski par podelio je humanitarnu pomoć u vidu hrane i igračaka deci i korisnicima narodne kuhinje „Majka devet Jugovića” okupljenima u porti manastira. Ova vredna donacija obezbeđena je zahvaljujući humanitarnoj organizaciji Lajflajn Čikago koja posluje pod pokroviteljstvom Njenog Kraljevskog Visočanstva Princeze Katarine.

Kraljevski par je nakon toga prisustvovao pomenu kosovskim junacima na Gazimestanu, gde je Prestolonaslednik Aleksandar položio venac.

„Danas je Vidovdan, jedan od najvećih srpskih praznika i jedan od najvažnijih datuma srpske istorije. Mi smo mali narod, ali naša istorija je velika. Srbija je pred velikim promenama. U celom svetu se dešavaju promene. Niko nema razloga da se plaši budućnosti, ako u nju korača sa vizijom. Nema straha ako se poštuju ljudska prava. Srbija ima na šta da se osloni iz svoje prošlosti, što nam ukazuje i na pravac kretanja u budućnosti. Ne slavimo mi Vidovdan kao dan poraza. Slavimo ga kao simbol duha nacije, kao praznik nade i vere u bolje sutra. Sve dok slavimo Vidovdan, dok smo ponosni na našu istoriju, naša budućnost je svetla”, rekao je Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar.

Njihova Kraljevska Visočanstva zahvaljuju Kancelariji za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije na pomoći prilikom realizacije ovog putovanja.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.