fbpx
spot_img

Kulturni centar Gornji Milanovac dobio polukoncertni klavir

Kulturni centar Gornji Milanovac dobio polukoncertni klavir

Kulturni Element, organizacija u oblasti kulture, čiji su osnovni ciljevi afirmacija umetnosti i ličnosti umetnika; edukacija građana, a posebno dece i omladine o značaju i svrsishodnosti kulture, posle javnog konkursa, donirao je Kulturnom centru Gornji Milanovac polukoncertni klavir. „J. Czapka & Sohn“.
Primopredaja, kojoj su prisustvovali brojni novinari održana je u Modernoj galeriji Kulturnog centra.

Tadija i Tilt

– Na konkurs za dodelu polukoncertnog klavira u proteklih mesec dana prijavilo se više od 300 pojedinaca i institucija iz pet zemalja.
Doneli smo odluku da klavir bude višestruko koristan i da na njemu sviraju i uče generacije, a ne samo pojedinac. Želja nam je da podržemo i pomognemo onima koji se već iskonski trude da kulturu Srbije obogate i promene, da poboljšaju i unaprede, i pored teške i problematične situacije u kojoj se svi nalazimo.
Nakon temeljnog pregleda svih prijava odlučili smo da se klavir dodeli Kulturnom centru Gornji Milanovac.
Analizom rada vaše ustanove uočili smo da se godinama ozbiljno trudite da donesete nešto novo i posebno. Vredno radite na dovođenju umetnika iz cele Srbije, pravi ste primer uspešne decentralizacije u kulturi i uspešno održavate bogatu koncertnu i muzičku aktivnost, uz nedostatak elementarnih uslova za to. Kao podrška onima koji se hrabro bore za poboljšanja i kao podsticaj i pokazatelj da je to jedini put za naše zajedničko bolje sutra, „Kulturni element“ sa zadovoljstvom i radošću donira klavir Kulturnom centru, rekao je prilikom primopredaje Tadija Miletić, predsednik Upravnog odbora „Kulturnog elementa“.
Zahvaljujući se donatorima na vrednom poklonu, Dragan Arsić, direktor Kultunog centra je istakao da će Ustanova na čijem je čelu svojim radom opravdati ukazano poverenje.
– Uspešnom organizacijom i realizacijom koncerata, pre svega klasične muzike, saradnjom sa Fakultetom muzičke umetnosti u Beogradu i istaknutim umetnicima, ali i edukacijom najmlađih, nastojaćemo da muziku približimo svima, do te mere da dostigne onaj svečani status koji ima u svetu, rekao je između ostalog Arsić.
Andjela JovicevicCeremonija primopredaje upotpunjena je mini koncertom Anđele Jovićević, učenice petog razreda Muzičke škole „Dr Vojislav Vučković“ iz Čačka, odeljenje u Gornjem Milanovcu. Na repertoaru mlade i talentovane pijanistkinje, dobitnice brojnih vrednih nagrada i priznanja na republičkim i međunarodnim takmičenjima bila su odabrana dela velikana klasične muzike.Potvrda o donaciji

KULTURNI CENTAR GORNjI MILANOVAC
KULTURNI CENTAR GORNjI MILANOVAC
Ustanova za kulturu, umetnost i vanškolsko obrazovanje