fbpx
spot_img

Lajflajn Kanada preko fondacije princeze Katarine pomaže školama u Srbiji

LAJFLAJN KANADA PREKO FONDACIJE NJ.K.V. PRINCEZE KATARINE POMAŽE ŠKOLAMA U SRBIJI

Beograd, 11. Mart 2021 – Humanitarna organizacija Lajflajn Kanada preko Fondacije Nj.K.V. Princeze Katarine pomogla je Osnovnim školama „12. septembar“ iz Negotina i „Vuk Karadžić“ iz Donjeg Milanovca.

Donacija u vrednosti od preko 60 000 dinara pristigla je putem humanitarne organizacije Lajflajn Kanada, čiji je pokrovitelj Nj.K.V. Princeza Katarina. Školama su obezbeđene bele magnetne table i table od plute, novi štampač, kao i didaktički nastavni materijali.

Nj.K.V. Princeza Katarina veoma je srećna zbog pomoći pružene ovim školama: „Humanitarna organizacija Lajflajn Kanada neumorno radi već decenijama i pomaže našoj deci širom Srbije i Republike Srpske. Posebno sam zahvalna velikodušnim donatorima koji brinu o najmlađima u svojoj domovini i pružaju im pomoć i u ovim teškim vremenima. Zahvaljujući njima, deca će moći da se usredsrede na učenje. Želim im mnogo uspeha!“

Direktori Osnovnih škola „12. septembar“ iz Negotina i „Vuk Karadžić“ iz Donjeg Milanovca, učenici i roditelji dece izrazili su zahvalnost humanitarnoj organizaciji Lajflajn Kanada i Fondaciji Nj.K.V. Princeze Katarine na velikodušnoj pomoći koju nesebično pružaju.

DONACIJA LAJFLAJN ČIKAGA PREKO FONDACIJE Nj.K.V. PRINCEZE KATARINE ŠKOLI U TOPOLI 

Beograd, 10. mart 2021 – Fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine i Humanitarna Organizacija Lajflajn Čikago, čiji je pokrovitelj Nj.K.V. Princeza Katarina, obezbedili su biblioteku i školske lektire za decu od prvog do osmog razreda Osnovne škole „Živko Tomić“ iz Donje Šatornje u opštini Topola.

Ova veoma važna donacija od velikog je značaja za razvijanje čitalačkih navika od najranijeg doba.

„Zahvaljujući divnim donatorima i Humanitarnoj Organizaciji Lajflajn Čikago, deca će uživati u školskoj lektiri koja će im pomoći da prošire svoje znanje, razviju nova interesovanja i ujedno se i zabave, razvijaju svoju maštu, upoznajući neke nove likove, putujući u izmišljene svetove“, rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.

Zanimljiv je i podatak da je OŠ „Živko Tomić“ osnovana još u 19. veku za vreme srpskog kneza Aleksandra Karađorđevića, sina Karađorđa Petrovića, koji je poznat kao reformator državnog uređenja i širenja školske mreže. U to vreme školu je pohađalo desetak učenika, dok danas slave tradiciju postojanja dugu 175 godina. Direktorka ove osnovne škole, g-đa Marija Obradović izrazila je veliku zahvalnost u ime dece, roditelja, i u svoje lično ime Nj.K.V. Princezi Katarini, Humanitarnoj Organizaciji Lajflajn Čikago kao i donatorima koji su pomoć obezbedili.

Posebnu zahvalnost Nj.K.V. Princeza Katarina i humanitarna organizacija Lajflajn Čikago izražavaju pukovniku Džonu Kapelu, predsedniku Fondacije Operacija Halijard, na pomoći u ovim humanitarnim aktivnostima.

Prethodno je Fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine, uz veliku pomoć Humanitarne Organizacije Lajflajn Čikago i njenih donatora, obezbedila dve biblioteke za predškolske ustanove u Srbiji. U pripremi je još jedna takva donacija, pa će na radost nastavnika i dece uskoro biblioteku dobiti i OŠ “Jovan Dučić” iz Bijeljine u Republici Srpskoj.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.